Engelleri şiirle kaldırdılar

Bursa Kent Konseyi (BKK) Engelliler Meclisi üyesi engelliler, okudukları şiirlerle usta sanatçılara taş çıkarttı.

Engelleri şiirle kaldırdılar

Merinos AKKM Başkanlık Salonu’nda düzenlenen programa engelliler ve aileleri ileBKK Başkan Yardımcısı M. Necati Şahin, Bursa Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdür Yardımcısı Cevdet Akaç, dernek yöneticileri ve vatandaşlar katıldı. BKK Engelliler Meclisi Başkanı İbrahim Sönmez, iki sene ara verdiklerin şiir programlarını tekrar başlattıklarını söyledi. Engellilerin hayatın içinde olduklarını söyleyen Sönmez, düzenledikleri mektup yarışmasına da 94 kişinin katıldığını hatırlattı.

Konuşmaların ardından engelliler kürsüye çıkıp şiir okudu. Engelliler, ünlü şairlerin önemli eserlerini başarıyla seslendirdi. Şiirleri ustalıkla yorumlayan engelliler dinleyenlerden alkış aldı.

Programın sonunda Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen tavla turnuvasında dereceye giren Burhan Özdemir, Ahmet Yurdakul, İbrahim Sönmez ve Serpil Ünler’e ödülleri verildi.

Öte yandan Engelliler Meclisi tarafından düzenlenen mektup yarışmasında dereceye giren mektuplar da açıklandı. Yarışmada başarılı olan mektupların da okunduğu programda, duygulu anlar yaşanırken, kimi aileler göz yaşlarını tutamadı. Mektup yarışmasında dereceye giren Serap Vural Saygı, Ayhan Diken ve Canan Ateş Polat ödüllerini protokolün elinden aldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X