Engelleri tarımla aşıyorlar

Orhaneli Belediyesi’nin Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı ile birlikte yürüttüğü ‘Engelleri Aşalım, İstihdamda Yarışalım’ adlı AB destekli projesi kapsamında 6 ay süresince sebze yetiştirme atölyesinde eğitim alan 15 engelli birey, belediyenin paketlem

Engelleri tarımla aşıyorlar

OSMAN SAK

 

Kursiyerlerin proje kapsamında kurulan atölyelerde sadece mesleki eğitim almadıklarını, bunun yanı sıra sanatsal ve eğitsel çalışmalarda yaptıklarını kaydeden Orhaneli Belediye Başkanı İrfan Tatlıoğlu, “Verilen eğitimden önce, hayatlarını evlerinde oturarak geçiren hatta yürüme ve konuşma zorluğu yaşayan bazı arkadaşlarımız vardı. Bu arkadaşlarımız şimdi hem üretmenin hem de sosyalleşerek, toplumun bir ferdi olmanın mutluluğunu yaşıyorlar. Kardeşlerimiz kendi ektikleri tohumların ürünün alıyorlar.

 

Her santimetresinde emekleri var. İnsanlara fırsat verilince neler yapıldığını görüyoruz.  Proje devam edecek. Bu ekibi dağıtmadan bu üretime devam edeceğiz.  Paketleme tesisimizi de aktif hale getirince hem tesisin çalışanları olacaklar hem de üretime büyük katkı koyacaklar” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X