Engellerini ‘atlı terapi’ ile aşıyorlar

Osmangazi Belediyesi’nin otizm ve down sendromlu çocukların tedavisine yönelik düzenlediği at biniş eğitim programlarına katılan engelli öğrencilere sertifikaları verildi. Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi bünyesindeki açık ve kapalı manejl

Engellerini ‘atlı terapi’ ile aşıyorlar

Çoğunlukla otizmli ve down sendromlu olmak üzere özel eğitim kurumlarından merkeze gelen öğrenciler, 2011 yılından beri at biniş eğitimi alıyorlar. Eğitimin tamamlanmasının ardından düzenlenen törende, 55 öğrenci sertifikalarını alırken, çocuk gruplarının haricinde bu sene 3 yetişkin engelli grubuna da sertifika verildi. 

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde gerçekleştirilen sertifika töreninde konuşan Osmangazi Belediye Başkan Yardımcısı Yunus Şahin, “Eğitimlerimiz, hafta içi sabah ve öğleden sonra hava durumuna göre açık kum manejde veya kapalı çadır manejde eğitimlerine devam etmektedirler. Eğitimler, öğrencilerimize özgüvenlerini arttırmakta, sosyalleşmelerini hızlandırmakta ve gelişimlerine yardımcı olmaktadır. Eğitimlerimiz her sene olduğu gibi önümüzdeki dönemde de devam edecektir” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X