Engelli ailenin tek istediği elektrik, su ve doğalgaz

Bursa’da zor şartlar altında hayat mücadelesi veren 4 kişilik engelli aile, elektrik, su, doğalgazı olan çatısı akmayan bir ev hayal ediyor.

Engelli ailenin tek istediği elektrik, su ve doğalgaz

Merkez Osmangazi ilçesinde yaşayan ve tüm fertleri engelli olan Aydın ailesi hayırseverlerin yardım elini bekliyor. Kas erimesi hastalığı olan 4 kişilik engelli aile, Küçükbalıklı Mahallesi’nde elektrik, su ve doğalgazı olmayan, çatısı akan prefabrik evde yaşam mücadelesi veriyor. 

Aile bireylerinin hepsi engelli olduğu için yürümekte zorluk çekiyor, evde sobayı yakmakta zorlanıyor. Aydın ailesinin fertleri, evlerine elektriği komşularından çekerken, yakında karanlıkta kalacaklarını söylediler. 

Kas erimesi hastalığına yakalanan anne Güllü Aydın ve aynı hastalığa yakalanan çocukları Senem, Cabir ve Mevlüt Aydın, en büyük hayallerinin elektriği, dogalgaz ve suyu olan bir evde yaşamak olduğunu ifade ettiler. Cabir Aydın kendilerine yardım eli uzatılmasını istediklerini kaydederek, “Ben annem ve iki kardeşim engelliyiz. Evimizde elektrik, su ve doğalgaz yok. Benim ve ailemdeki bu hastalık bacaklarda sinirleri eritiyor. Bizim evimizin çatısı akıyor. 4 yıldır iş arıyorum ama bulamıyorum. Kardeşlerimin engelli maaşı var ama benim yok. Ben çalışabilecek iş istiyorum. Evimiz kaçak olduğu için elektrik, su ve doğalgaz bağlanamıyor. Evimizin çatısı yağmur yağdığı zaman akıyor. Evde soba var, ailede herkes engelli olduğu için yürüyemiyor. Soba yakmakta çok zorluk çekiyoruz. Hayır severlerin bizim sesimizi duymasını istiyorum” dedi. 

Ailenin bir diğer engelli bireyi Senem Aydın, tek hayallerinin yaşanacak bir ev olduğunu sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X