Engelli çocuklara atla terapi

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar Doğal Yaşam ve Tedavi Merkezi’nde, engelli çocuklara atla terapi uygulanıyor.

Engelli çocuklara atla terapi

Osmangazi Belediyesi tarafından 5 yıldır yürütülen ve yoğun ilgi gören at biniş programları, engelli vatandaşların özgüven kazanmalarına yardımcı oluyor. 

Özel olarak seçilip yetiştirilmiş atların kullanıldığı terapi programında engelli çocuklar haftada 3 gün, 10 dakikalık periyotlarla ata binerek terapi alıyorlar. Atla terapi ve biniş eğitim programına katılan çocuklar, özellikle sosyalleşme konusunda ciddi bir gelişim gösteriyor. 

Yeni Gün Özel Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi Rehber Öğretmeni Fatih Balsar “Hayvanlarla etkileşime geçmeleri, çocuklarımıza sosyal aktivite anlamında önemli katkılar sağlıyor. Sadece tek başlarına bağımsız birey olabilmelerini sağlamak amacıyla bu tür etkinliklere önem veriyoruz. Baktığımızda hayvanlarla bir bağ kurduklarını fark ediyoruz. Daha önce ata binmemiş, hiç yaklaşmamış öğrencilerimizin mutluluğu bir hafta bile sürebiliyor” dedi. 

Osmangazi Belediyesi Sahipsiz Hayvanlar ve Doğal Yaşam Merkezi’ne gerçekleştirilen atla terapi programının engelli çocukların duygusal, zihinsel ve fiziksel gelişimlerine yardımcı olması için alternatif ve tamamlayıcı bir tedavi yöntemi olduğunu ifade eden Balsar, “Otizimli, down sendromlu, hafif düzey görme, zihinsel ve bedensel engelli 30 öğrencimiz, haftanın üç günü atla terapi alıyor. Eğitimlerimiz beş gurup halinde gerçekleştiriliyor.  Sahipsiz Hayvanlar ve Doğal Yaşam Merkezi ile irtibata geçtiğimizde bizi hemen atla terapi eğitimlerine dahil ettiler. Osmangazi Belediyesine bu tür faaliyetlerinden dolayı çok teşekkür ediyorum” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X