Engelli çocuklara işkence skandalı

Kocaeli Kartepe’de engelli gençler için kurulan eğitim ve rehabilitasyon merkezinde çocuklara kötü muamele yapıldığı ortaya çıktı.

Engelli çocuklara işkence skandalı

Köseköy Gençlik Eğitim ve Rehabilitasyon Merkezi’nde bir çalışan tarafından kaydedildiği belirtilen video görüntülerinde, yaramazlık yapan engelli çocukların elbiseleriyle banyoya sokulduğu, önce sıcak ardından soğuk suyla yıkandığı görülüyor. Bir başka görüntüde ise kadın eğitmenin yere yatırdığı engelli bir çocuğun boğazını sıkması, tokat atması ve tehdit etmesi yer alıyor. Çocuklara yapılan kötü muameleyi diğer çalışanlar ise kahkaha atarak izliyor.

“SENİN AĞZINI KIRARIM…”

Akıllara durgunluk veren ve izleyenin kanını donduran görüntülerde, aileleri tarafından iyi bakılması için merkeze teslim edilen ya da ailesi olmayan kimsesiz çocuklar, dakikalarca dayak yiyor. M.A isimli kadın eğitmenin bir çocuğu yere yatırdığı, üstüne çıkarak, “Ne dedim ben sana. Yapmayacaksın demedim mi. Şimdi kalktığın yere ben seni götürmeden gidip oturuyorsun” diye bağırması dikkati çekti. Bunun üzerine görüntülerde yer almayan bir erkek ise, “Otur yerine lan” şeklinde sesleniyor. Ayrıca aynı şahsın, çocuğu bir yerin altına götürmekle tehdit ettiği duyuluyor. Görüntülerde M.A. isimli eğitmenin çocuğa tokat atarak, “Isır lan eş….şek. Koparmazsan ağzını kırarım” dediği de yer alıyor. 

ELBİSELERLE BANYODA İŞKENCE

Bir başka görüntüde ise yine M.A. isimli eğitmenin bir çocuğu elbiseleri ile banyoya soktuğu görülüyor. Elbiseleri ile banyoya giren çocuğun, “çok sıcak” dediği farkediliyor. Görüntülerde M.A.’nın çocuğun önce kazağının içine su tuttuğu, ardından pantolonunun içine su tutarak kahkaha attığı görülüyor. Adeta işkence gören çocuğun sesini çıkartmaması ise dikkati çekiyor. M.A. ise sesini çıkartamayan engelli çocuğun elbiselerine su tutarak, “Yapacak mısın bir daha? Gel deyince gelmemeler, git deyince gitmemeler. Söz ver bakayım” ifadelerini kullanıyor. Yine aynı görüntüde yüzü gözükmeyen bir erkek ise “Isındı çocuk, yanıyor alev alev. Serinlet çocuğu” diyerek M.A.’ya yapması gerekenleri anlatıyor.

Bu arada, görüntülerde yer alan M.A. isimli kadının önceki akşam nöbetçi olduğu, ancak olayın ortaya çıkması üzerine merkezin müdürü tarafından 5 gün izine çıkartıldığı öğrenildi. Olayla ilgili yetkililer açıklama yapmaktan kaçındı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X