Engelli Çocuktan Birlik Ve Beraberlik Mesajı

Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay’ın engellilerle bir araya geldiği yemekte sahneye çıkan engelli bir çocuk, anlamlı bir mesaj vererek, “Biz engelli değiliz, biz kardeşiz, biz Türkiye’yiz” dedi.

Engelli Çocuktan Birlik Ve Beraberlik Mesajı

Sultangazi Belediyesi 3 Aralık Dünya Engeliler Günü’nde farkındalık oluşturmak amacıyla bir dizi etkinlik ve açılış gerçekleştirdi. Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay tarafından Engelliler Koordinasyon Merkezi’nin açılışı gerçekleştirildi. Dualarla gerçekleştirilen açılış sonrası Başkan Altunay, engellilerle ve aileleriyle birlikte yemekli toplantıda bir araya geldi. Yemek öncesinde Cumhuriyet İlkokulu mehter takımı tarafından mehter marşı gösterisi ve Atatürkçiftçliği İlkokulu öğrencileri tarafından Artvin Yöresi Halk oyunu gösterisi gerçekleştirildi. Etkinlikte Başkan Altunay öncesinde sahneye çıkıp mikrofonu eline alan engelli bir çocuk anlamlı bir mesaj vererek, “Engelliler gününüz kutlu olsun. Biz engelli değiliz biz kardeşiz, biz Türkiye’yiz” dedi. “BİZE DÜŞEN ONLARIN HAYATINI KOLAYLAŞTIRMAK” 3 Aralık Dünya Engelliler Günü’nde sahnede anlamlı mesajlar veren Sultangazi Belediye Başkanı Cahit Altunay ise engellilerin hayatını kolaylaştırmak gerektiğini ifade ederek, “Bize düşen onların hayatını kolaylaştırmak, onların istek ve arzularına yanıt verebilmektir. Belki de sosyal devlet anlayışının sosyal belediyecilik anlayışına dönüştüğü bu süreçte o eşsizleri görüp o insanların güzel arzularına karşılık verebilecek hizmetleri üretmektir. Ben biraz önceki açılışta da söyledim ne verirsek verelim yeterli değil. İnsanlar hep daha güzelini yaşamak ister, hayattan daha fazla zevk almak ister. Ama o zor şartlara rağmen engelli yavrusuyla mutlu olan anneleri çok gördük. İşte bugün onlar için nasıl bir değer olduğunu biliyorum. Evladım dediği zaman, onun için harcadığı bütün emeği, ömrünün her anına evladı için feda olsun diye anneleri biliyoruz” diye konuştu. Öte yandan, yemek sonrasında engelli çocuklara tekerlekli sandalye dağıtılırken, çocuklar için kukla şov da gerçekleştirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X