Engelli Dernekleri Başkanı Yazgı’yı Ziyaret Etti

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Aksaray’daki engelli dernekleri Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret etti.

Engelli Dernekleri Başkanı Yazgı’yı Ziyaret Etti

3 Aralık Dünya Engelliler Günü nedeniyle Aksaray’daki engelli dernekleri Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret etti. İlk ziyaret Aksaray İşitme Engelliler Gençlik Spor Kulübü ve Eğitim Derneği ile başlarken ikinci ziyaret ise Aksaray Engelliler Derneği Bekir Kaya ve yönetimi oldu. Son olarak ise Gençlik Hizmetleri Spor İl Müdürlüğü bünyesindeki engelli sporcular Başkan Yazgı’yı ziyaret ettiler. İşitme Engelliler Dernek Başkanı Yakup Amaç ve Aksaray Belediyesi Öncülüğünde yürütülün Ses-Sizsiniz proje koordinatörü ve Aile Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünden işitme engelliler şube temsilcisi Belediye Başkanı Haluk Şahin Yazgı’yı ziyaret etti. Derneğin onursal başkanı Mehmet Pekmezci ve işitme engelliler derneği faaliyetinden bahsedip verdiği destekten dolayı Başkan Yazgı’yı ziyaret etti. Başkan Yazgı, işaret diliyle iletişim kuran dernek üyelerine ziyaretten dolayı teşekkür etti. Tüm toplum bireyi olarak işaret dilini öğrenmemiz gerekir diyen Başkan Yazgı, Aksaray Belediyesinin engelli dostu bir belediye olduğunu söyleyerek, “Belediyemiz Engelli bireylere yönelik birçok ilklere öncülük ediyor. İlk olarak belediye meclisinden alınan kararla Engellilere indirimli su uygulaması başlattık. Şehrin muhtelif yerlerine engelli araçlara yönelik Engelli şarj istasyonu kurduk. Yine toplu taşıma araçlarımız Engellilere uyumlu hale dönüşmesini sağladık. Toplu taşıma araç şoförlerine bu konuda duyarlı davrandıkları için teşekkür ediyorum. Biliyorsunuz ki Engellilerin ücretsiz kart68’den faydalanıyorlar. Ve Belediyemiz öncülüğünde Aile ve Sosyal Politikalar İl Müdürlüğünün ile “Ses-Sizsiniz” projesi başlattık. Bunların tamamı engelli hemşehrilerimiz içindi. Yeter mi? Yetmez ama kanunların bize verdiği yetkiyle engellilerimizin her zaman yanında olmaya devam edeceğiz” diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X