Engelli gençlere asker kınası

Bursa Kent Konseyi Engelliler Meclisi, zihinsel ve fiziksel engelleri dolayısıyla yaşıtları gibi askere gidemeyen engelli bireylerin, vatani görevlerini yerine getirebilmeleri için başlatılan ‘1 günlük askerlik uygulamasından yararlanan 110 engelli genç i

Engelli gençlere asker kınası

Atatürk Kongre Kültür Merkezi (Merinos AKKM) Açık Otopark alanındaki geceye, Büyükşehir Belediyesi Başkanı Recep Altepe, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, Büyükşehir Belediyesi yöneticileri, Bursa Kent Konseyi Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı, Yerel Gündem Şube Müdürü Mahmut Turunç engelli derneklerinin temsilcileri ve engelli aileleri katıldı. 

Dev Türk bayrağı altında ve meşaleler eşliğinde alana gelen engelli askerler, Büyükşehir Belediye Bandosu’nun çaldığı marşlar eşliğinde yürüdü. Engelli genç kızlarında en önde kına tepsilerini taşıdığı program, saygı duruşu ve İstiklal Marşı’nın okunmasıyla başladı. Ailelerin duygusal anlar yaşadığı programda, Bursa Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni ve Başkan Yardımcısı Lütfi Taşcı tarafından gençlerin ellerine kınalar yakıldı.

Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, bu millet ve bayrak için ne yapılsa az olacağına işaret ederek, “Ülkemizle ve insanımızla gurur duyuyoruz. Bu ülke için fedakarlık, hizmet, mücadele etmek gerekiyor. Bu toprak, bayrak ve dini için insanlar kanlarını döktü. Onların şehit mertebesine erişmesi sayesinde bu topraklarda yüzyıllardır bulunuyoruz. Buraları Türk İslam toprağı yapan Osman Gazi ve Orhan Gazi’den başlayarak Mustafa Kemal Atatürk’e kadar tüm şehit ve gazilerimizi rahmetle anıyoruz. Türkiye Cumhuriyeti ilelebet payidar kalacak. Ezanlar susmayacak, bayrağımız hep dalgalanacak. Engelli vatandaşlarımızın yapacağı şerefli görev şimdiden hayırlı olsun. Ne mutlu size ve ailelerinize” dedi.

Asker eğlencesine katılan engelli gençler 13 Mayıs 2016 Cuma Günü Yalova Yolu üzerindeki Jandarma Komutanlığı’na teslim olup, bir günlük askerlik hizmetini yerine getirecek.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X