Engelliler için yürüdüler

Bursa’nın Orhaneli ilçesinde yüzlerce vatandaş “Sende Gel, Sizinle Yürüyelim” sloganıyla engelliler için yürüdü.

Engelliler için yürüdüler

Orhaneli’de yüzlerce vatandaş engelliler için bir araya geldi. 10-16 Mayıs Engelliler Haftası kapsamında Kadri Uğur Ortaokulu, Orhaneli Kaymakamlığı ve Orhaneli Kent Konseyi tarafından “Sende Gel, Sizinle Yürüyelim” etkinliği düzenlendi. 

Çarşı merkezinde toplanan vatandaşlara Orhaneli Kaymakamı Abdülhalim Can, Orhaneli Garnizon Komutanı Yunus Şahan, Belediye Başkan Yardımcısı Salim Aktürk, Orhaneli Kent Konseyi yürütme kurulu üyeleri katıldı. Engellilerin de bulunduğu yürüyüşte, ilköğretim öğrencileri ellerinde anlamlı pankartlarla okulun bando takımı eşliğinde yürüdü.

Farkındalık yürüyüşü Orhaneli Belediyesi Sosyal Tesislerinde son buldu. Orhaneli Kaymakamı Abdülhalim Can, “Türkiye’de 8,5 milyon engelli var. Engelli bireylerin sosyal, kültürel ve ekonomik hayatta hak ettikleri yeri alabilmeleri açısından önemli adımlar atılması gerekiyor. En büyük engel ise kişinin beynindedir. Hayatta karşılaştığı bir engel karşısında pes eden yılmayan, mücadele etmeyen insan aslında en büyük engellidir” şeklinde konuştu.

Törende Kadri Uğur Ortaokulu’nda eğitim gören engelli öğrenciler Orhaneli Kent Konseyi tarafından çeşitli hediyeler ile ödüllendirildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X