Engelliler işe akın etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısına Bursa’da engelliler de dahil edildi. Merinos’ta bu amaçla düzenlenen toplantıya, engelliler büyük ilgi gösterdi.

Engelliler işe akın etti

ASLIHAN AYDIN

Bursa Kent Konseyi ile Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) ortaklığında düzenlenen Bursa Engelliler İstihdam Buluşması, Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştirildi. Engellilerin yoğun ilgi gösterdiği istihdam buluşmasında, firmalar stant açarak iş başvurularını kabul etti. Açılışta yapılan konuşmalar, duyma engelliler için işaret dili ile tercüme edildi. Kent Konseyi Başkanı Hasan Çepni, konuşmasında, engellilerin iş dünyasında daha fazla yer almasını istediklerini belirterek, “Zorunlu olarak işe almanın yanı sıra buna gerek duymadan istihdam seferberliğine katkı yapanlara teşekkür ederim” dedi.

SEFERBERLİĞİN BİR PARÇASI

Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı Müsteşar Yardımcısı Kürşat Arat da, istihdam seferberliğinin bir parçasını, engelli istihdamının oluşturduğunu söyledi. Bursa’da kotanın üzerinde engelli istihdam edildiğini dile getiren Arat, “Bursa’da yüzde 96 istihdam var. Türkiye geneli ile karşılaştırdığımızda olumlu bir durum. Karşılıklı iş görüşmeleri yaparak buluşmadan sonuçlar alınmasını umut ederim” diye konuştu. Bursa Engelliler Federasyonu Başkanı Mürşit Atlıakın, çalışmanın Bursa ve Türkiye’de devam etmesini temenni etti.

KURUMLARLA İŞBİRLİĞİ HALİNDE

Kendisi de engelli olan Bursa Milletvekili Bennur Karaburun, toplantıda yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın istihdam seferberliği çağrısından sonra ‘engelliler için neler yapılabilir’ diyerek yola çıktıklarını kaydetti. İlgili tüm kurumlarla işbirliği halinde bu buluşmayı organize ettiklerini ifade eden Karaburun, ”Umarım engelli kardeşlerimize faydalı bir program olur” dedi.

TEŞEKKÜR BELGESİ VERİLDİ

Bursa’da zorunlu istihdamın üzerinde engelli çalıştıran Bursa Büyükşehir Belediyesi, Oyak Renault, Prizma İnşaat, AR Yemek, Partem Temizlik ve Karacan İnşaat ile en çok engelli istihdam eden Tofaş, Bosch, Oyak Renault, Delphi Otomotiv ve Aunde Teknik Tekstil firmalarına teşekkür belgesi verildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X