Engellilere istihdam şansı

Türkiye İş Kurumu (İŞKUR) İl Müdürü Eren Türkmen, Bursa’da ilk kez Engelliler İstihdam Buluşması düzenleneceğini belirterek, ”31 Mart tarihinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde yapılacak organizasyonda engelliler işverenler ile birebir görüşme ş

Engellilere istihdam şansı

ASLIHAN AYDIN

Türkmen, Milli İstihdam Seferberliği kapsamındaki faaliyetler ile ilgili bilgi vermek üzere dün makamında düzenlediği basın toplantısında, İŞKUR olarak emekli, engelli, asgari ücretli, gazi gibi çeşitli statüdeki kişilerin evlerini ziyaret ettiklerini söyledi. Vatandaşlarla konuşup, dertlerini dinlediklerini ifade eden Türkmen, “İşverenlerimizi de ziyaret ederek, işbaşı eğitimi programı ve diğer istihdam teşvikleri hakkında bilgilendirme yaparak, artı istihdam oluşturmanın yollarını arıyoruz. Şehir merkezi ve ilçelerde toplam 12 İŞKUR hizmet noktasını faaliyete geçirdik. Bu sayede hizmet noktası sayımız 52’ye yükseldi” diye konuştu.

BİN 400 KİŞİ İŞBAŞI EĞİTİMİNDE

Projenin en önemli argümanı olan işbaşı eğitim programı ile işsizlerin ve öğrencilerin mesleki deneyim ve tecrübe kazanmasının amaçlandığını belirten Türkmen, program sayesinde 2017 yılında 721 firmanın, bin 401 işsizi işbaşında eğiterek mesleki beceri aktarmaya başladığını vurguladı. Program süresince katılımcılara aylık net asgari ücret düzeyinde cep harçlığı ödendiğini belirten Türkmen, “Bursa’da hedefimiz 16 bin 665 katılımcıyı iş başı eğitim programında eğiterek istihdam etmek. Bu kapsamda daha etkin yararlanılması adına iskurisbasi.org web sayfamız kullanıma açılmıştır” dedi.

KAYITLI İŞSİZ 77 BİNE İNDİ

Türkmen, ocakta 80 bin olan Bursa’daki kayıtlı işsiz sayısının şubatta 77 bine gerilediğini söyledi. Doğum ve evlat edinme sonrası yarım çalışma ödeneğinin geçtiğimiz yıl şubat ayından itibaren devreye girdiğini hatırlatan Türkmen, bundan 149 kadının aktif olarak yararlandığının altını çizdi. Büyükanne projesinde ise Bursa’ya bin kişilik kontenjan ayrıldığını hatırlatan Türkmen, “Şimdiye kadar 325 kişi evraklarını teslim etti. Bu kapsamda hak kazanan kişiler 31 Marta kadar işlemlerini yapması gerekiyor” bilgisini verdi.

BİREBİR GÖRÜŞME

Bursa’da engelli kontenjanı doluluk oranının yüzde 96 seviyesi ile Türkiye ortalamasının üzerinde olduğunu bildiren Eren Türkmen, “Engelli istihdamını artırmak amacıyla Büyükşehir Belediyesi, Kent Konseyi ve Bursa Engelliler Federasyonu ile birlikte Bursa Engelliler İstihdam Buluşması’nın (BENİB) ilkini 31 Mart tarihinde Merinos Atatürk Kongre Kültür Merkezi’nde gerçekleştireceğiz. Etkinlik kapsamında engellilerimiz, iş başvurusu ve birebir görüşmeler sayesinde işe yerleştirilme imkanını bulacaklar” diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X