Engellilere pozitif ayrımcılık

Yıldırım Kent Konseyi 14 firma ile protokol imzalayarak engellilerin indirimli alışveriş yapmalarına imkân sağlayacak.

Engellilere pozitif ayrımcılık

Barış Manço Kültür Merkezi’nde gerçekleşen “1 Gün Değil 365 Gün Hatırla” protokolü imza törenine Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel, Yıldırım Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Yavuz Yıldız, Yıldırım Belediyesi Meclis Üyeleri, firma yetkilileri, siyasi parti temsilcileri, Bursa Kent Konseyi temsilcileri, sivil toplum kuruluşları, engelli vatandaşlar ve Yıldırımlılar katıldı. 

İmzalanan protokol kapsamında Yıldırımlı engelli vatandaşlar; sağlık, giyim, mefruşat, optik, halı, düğün salonu, kuyumculuk ve mobilya gibi sektörlerde faaliyet gösteren 14 firmadan indirimli alışveriş yapabilecek. 

Engellerin bedenlerde değil insanların zihin dünyalarında olduğunu belirten Yıldırım Kent Konseyi Engelliler Meclisi Başkanı Yavuz Yıldız, “Amacımız engelli bireylere karşı toplumda farkındalık oluşturmak. İmzaladığımız bu protokol, engellilerimizin hayatını kısmen de olsa kolaylaştıracak bir projenin hayat bulmasıdır. Engelli kardeşlerimize yardım eli uzatarak onları bir gün değil her gün hatırlayacağımızın göstergesi. Şimdilik 14 firma ile yapılan bu protokol ilerleyen günlerde daha da artacak ve engellilerimize destek olmayı sürdüreceğiz”  diye konuştu. 

Törende konuşan Yıldırım Kent Konseyi Başkanı Ertuğrul Sünel de “Dezavantajlı gruplarımıza yönelik gerçekleştirdiğimiz tüm çalışmalar, hayatlarını kolaylaştırmak, engellerini aşmak, sosyal yaşamda aktif rol oynamalarını sağlamak ve farkındalık uyandırmak için yapılıyor. Bu kapsamda gerçekleşen protokolümüzün engelli kardeşlerimize, firmalarımıza ve Yıldırım Kent Konseyimize hayırlı olmasını diliyorum” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X