Engellilerin sesi oldular

Tekerlekli sandalye ile yarışan protokol üyeleri engelli bireylerin sesi olmaya çalışırken, Gemlik Kaymakamı Işık, önce zihinlerdeki engelleri kaldırmak gerektiğini söyledi.

Engellilerin sesi oldular
CEMAL KIRGIZ
 
Gemlik Kaymakamlığı, Gemlik Belediye Başkanlığı, İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü ve Gençlik Hizmetleri İlçe Spor Müdürlüğü’nün, Gemlik’te bulunan 5 Rehabilitasyon Merkezi ile yürüttüğü Dünya Engelliler Günü etkinlikleri büyük ilgi gördü. 30 ve 50 metre koşuları, tekerlekli sandalye yarışları, basketbol ve futsal turnuvaları ile renklenen etkinliklerde, halk oyunları gösterileri, halat çekme yarışları, şiirler ve ponpon kızlar gösterileri ayakta alkışlandı. Etkinliklerde katılımcılara madalya dağıtılırken, tüm okullar ve öğrenciler hep birlikte şampiyon ilan edildiler.
 
 
SORUMLULUĞUMUZU BİLİYORUZ
 
Günün en dikkat çekici renkli görüntüsünü ise protokol üyeleri oluşturdu. Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, Belediye Başkanı Refik Yılmaz, İlçe Milli Eğitim Müdürü Mehmet Duran ve Gençlik Hizmetleri Spor Müdürü Ahmet Adil Tunç, tekerlekli sandalye ile kıyasıya bir yarışa katıldılar. Öğrencilerin ve seyircilerin tezahüratlar ve alkışlarla destek verdiği protokol üyeleri, bu anlamlı günde tüm engellilerin sesi oldular.
 
Gemlik Kaymakamı Cahit Işık, önce zihinlerdeki engelleri kaldırmak gerektiğini ifade ederken, Gemlik Belediye Başkanı Refik Yılmaz’da, Gemlik’teki engelli vatandaşların sorunlarına çözüm üretmenin sorumluluğunu bildiklerini belirterek, toplumun her kesimiyle olduğu gibi engelli vatandaşlara da sahip çıktıklarını vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X