Engelsiz parka yoğun ilgi

Yıldırım Belediyesi’nin Mimar Sinan Mahallesi’nde engelli çocuklar için hayata geçirdiği “Engelsiz Park” diğer ilçelerden de ailelerin yoğun ilgisini çekiyor. Aileler bu tür parkların yaygınlaştırılmasını istiyor.

Engelsiz parka yoğun ilgi

Yıldırım Belediyesi tarafından Mimar Sinan Mahallesi’nde hizmete alınan “Engelsiz Park” aileler tarafından büyük takdir topluyor. Hizmete açıldığı günden bu yana diğer ilçelerden dahi engelli çocuklarını getiren aileler, Yıldırım’da hayata geçen parkın yaygınlaştırılmasını istiyor. Tasarımı, oyun ve fitness aletleriyle engelli vatandaşların sosyal yaşamına destek olan park, fiziksel anlamda da gelişimlerine fayda sağlıyor. Engelli ve engelsiz vatandaşları bir araya getiren bin 648 metrekaresi yeşil alan olmak üzere 2 bin 711 metrekarelik alanda hizmet veren parkta, görme engelliler için de kılavuz kaldırımlar bulunuyor.

‘POZİTİF AYRIMCILIK YAPIYORUZ’

Engellileri, öncellikli hizmet gurubu olarak belirleyerek, engellilerin hayatlarını kolaylaştıracak ve yaşam standartlarını yükseltecek çok sayıda projeyi ilçeye kazandırdıklarını aktaran Yıldırım Belediye Başkanı İsmail Hakkı Edebali, “Mimar Sinan Engelsiz Parkı’nı, engelli vatandaşlarımızın kendi başlarına rahatlıkla gezebilecekleri, hava alabilecekleri bir mekân olarak tasarladık. Parka gelen engelli çocuklarımız gönüllerince gezip eğlenebiliyorlar. Parkta bulunan oyun takımları da engelli çocuklarımıza göre yapıldığı için oyuncaklardan da rahatlıkla faydalanabiliyorlar” dedi. 

Yıldırım Belediyesi olarak sosyal adalet anlayışı içerisinde toplumun tüm kesimlerini kucaklayan bir yönetim sergilediklerini belirten Başkan Edebali, “Göreve geldiğimiz günden itibaren engellilerin karşılaştıkları zorlukları ortadan kaldırmak adına pozitif ayrımcılık yaparak, projelerimizi empati ile hizmete geçirmeye devam ediyoruz. Toplumun tüm kesimleriyle el ele vererek ‘Engelleri aşan Yıldırım’ hedefini en kısa sürede gerçekleştireceğiz” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X