‘Engelsiz Şefler’den sirkeli turşu

Engelli vatandaşların becerilerini geliştirmelerine, toplum içerisinde kendilerini daha iyi ifade edip sosyalleşmelerine katkı sağlamak, onları topluma kazandırmak için kurulan OBAM’da tedavi gören engelli vatandaşlar, hocalarının nezaretinde çok farklı b

‘Engelsiz Şefler’den sirkeli turşu

OBAM’ın bahçesine ektikleri domates, biber ve salatalık gibi sebzelerin hasatını yapan engelli vatandaşlar, hocalarının nezaretinde kışlık turşularını kendi elleriyle kurdular. 

‘Engelsiz Şefler’ isimli program çerçevesinde, kendileri için hazırlanan sürprizi duyunca sevinç çığlıkları atan engelli vatandaşlar, ilk olarak öğretmenleri ve görevli personelin nezaretinde bahçedeki domates, biber ve salatalıkları büyük bir neşe içerisinde topladı. Sebzelerin toplanıp yıkanmasının ardından rengârenk mutfak önlüklerini giyen engelli vatandaşlar, daha sonra görevli personelin nezaretinde sebzeleri turşu bidonlarına kendi elleriyle yerleştirdi. Sirke ile hazırlanan turşu suyunu da kendi elleriyle bidona ilave eden engelli vatandaşlar, yaz başından itibaren büyük bir titizlikle yetiştirdikleri sebzelerden, yine kendi elleriyle kışlık turşularını hazırlamanın sevinç ve mutluluğunu doyasıya yaşadı. 

Osmangazi Belediye Başkanı Mustafa Dündar, “Onların toplumla iç içe, engelsiz bir yaşam sürmeleri adına bu eğitim ve etkinliklerimiz, bundan sonra da sürecek” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X