‘Eninde sonunda kurultay olacak’

Kurultay tartışmalarının yaşandığı MHP’de genel başkan adayları hazırlıklarını sürdürüyor.

‘Eninde sonunda kurultay olacak’

SEYİT GÜNDOĞAN

MHP Genel Başkan Adayı Koray Aydın, dün Bursa’ya gelerek partililerle buluştu. 

BUTTİM Konferans salonunda gerçekleşen toplantıda partililere hitap eden Aydın, kurultay sürecinin tüm hızıyla sürdüğünü belirterek, “Yargıtay önümüzdeki günlerde bir karar verecektir. Sözün bittiği hukukun ele aldığı bir süreç yaşıyoruz. Hukukun işlediği bir süreç için ancak tahminde bulunabilirim, belirleyici bir söz söyleyemem. Şu anda kurultay süreci devam ediyor. Yargtay’dan  kurultayın ertelenmesine dair bir karar çıkmadığı takdirde belirlenecek günde MHP kongresi yapılacaktır. Eğer oradan hükmün ertelenmesi yönünde bir karar çıkarsa da o zaman Yargıtay süreci beklenecektir. Genel Merkez, kongrenin yapılacağını bildiği için Yargıtay’a başvurarak zaman kazanmaya çalışıyor  ama eninde sonunda MHP delegesinin önüne kurultay konacaktır” diye konuştu. 

MHP’ye kökleri üzerinden gelecek inşa etmeye çalıştıklarının altını çizen Aydın, “İktidar olmak için hedefe kilitlenmiş bir MHP kitlesi oluşturmak istiyoruz. Yeter artık diyen millete burada ben de varın diyen bir MHP, ülkenin yeni iktidar umududur. Biz bu iktidar umudun yeşertecek ete kemiğe büründürecek bir çalışma içindeyiz” dedi. 

Paralel iddialarını da yanıtlayan Aydın, “Ben okyanus ötesini bilmiyorum kendi üstüme hiç almıyorum. Üstüme almadığım içinde herhangi bir yorum yapma gereği de duymuyorum”  diye konuştu. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X