‘Enkaz altından sesler geliyor’

Güneydoğu Asya ülkesi Filipinler’de meydana gelen 6,1 büyüklüğündeki depremde hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e yükselirken, enkaz altında kalan en az 30 kişiyi kurtarma çalışmalarının sürdüğü açıklandı.

‘Enkaz altından sesler geliyor’

Philstar’da yer alan habere göre, ABD Jeolojik Araştırma Merkezi  (USGS) tarafından 6,1 büyüklüğünde olduğu açıklanan dünkü şiddetli depremde  hayatını kaybedenlerin sayısı 11’e çıktı.

En çok hasar gören yer olduğu belirtilen binanın enkazı altında  kaldığı düşünülen en az 30 kişiyi kurtarma çalışmalarının vinçler ve beton kırıcı  makinalarla devam ettiği bildirildi.

Enkaz altından sesler geliyor

Pampanga Valisi Lilia Pineda, gazetecilere yaptığı açıklamada, çöken enkazdan sesler duyulduğunu belirterek, “Onlar  (kurtarıcılar) halen hayatta olan en az bir kişinin sesini duyabilir. Bu kişi  beton blokların altında.” ifadelerini kullandı.

Başkent Manila’da paniğe neden olan depremin ardından en az 52 artçı  sarsıntı kaydedilmiş, şehirdeki bazı oteller ve alışveriş merkezleri tahliye  edilmiş, metro seferleri durdurulmuştu.

Pasifik Ateş Çemberi deprem ve volkan kuşağında yer alan  Filipinler’de, 15 Ekim 2013’te meydana gelen 7,2 büyüklüğündeki depremde 144 kişi  hayatını kaybetmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X