Enpay İşçileri Türk Metal’den İstifa Etti

Kocaeli’nin Başiskele ilçesinde faaliyet gösteren Enpay Fabrikası işçilerinin büyük bir bölümü, haklarını savunmadıkları gerekçesiyle Türk Metal Sendikası’ndan istifa etti.

Enpay İşçileri Türk Metal’den İstifa Etti

Bursa’da Renault ve TOFAŞ Fabrikaları’nda başlayan ve birçok ilde bulunan fabrikalardaki işçilere sıçrayan Türk Metal Sendikası’na tepkiler büyümeye devam ediyor. Başiskele Kullar’da faaliyet gösteren ve trafo parçaları üreten Enpay Fabrikası işçilerinin büyük bir bölümü, haklarını savunmadıkları gerekçesiyle üyesi bulunduğu Türk Metal Sendikası’ndan istifa etti. İzmit Doğu Kışla Parkı’nda bir araya gelen yaklaşık 200 işçi, Türk Metal Sendikası’ndan istifa ettiklerini belirten dilekçelerini fabrika yönetimine teslim etti. İSTİFA EDENLERİN SAYISI 400’Ü AŞTI Türk Metal Sendikası’ndan istifa eden işçilerin fabrika şartları altında sağlanan toplu sözleşmeden faydalanacakları öğrenildi. Aynı fabrikada çalışan işçilerin bir bölümü ise geçtiğimiz günlerde toplu şekilde Türk Metal Sendikası’ndan istifa etmişti. Son istifalarla birlikte dilekçe verenlerin sayısı 400’ü aştı. Dilekçelerin toplanmasının ardından işçiler adına konuşan fabrika çalışanı Çetin Gürel, “Bugün Enpay işçisinin diriliş günüdür, bugün bayram günüdür. Bugün burada Enpay işçisi gerekirse nasıl tek yumruk olup, tek yürek olup malum sendikaya yumruğunu indirdiği gündür” dedi. “YILLARDIR KAZANDIRDIK AMA BİZ KAZANAMADIK” Gürel, “Birlikte çıktığımız bu zorlu yolda yılmadan, korkmadan, tehditlere aldırmadan yürüdük ve bu sendikayı fabrikamızdan silene kadar durmayacağız. Biz şu ana kadar kanuna ve nizama aykırı hiçbir şey yapmadık. Bizim tek amacımız bizi yıllardır sömüren ve sadece geçim kaynağı olarak gören Türk Metal Sendikası’na haddini bildirmektir. Yıllardır malum sendikanın başkanı bizi yalan vaatlerle kandırıp bize şeref sözü verip tutmamıştır. Bursa’dan çıkan kıvılcımla bütün işçiler kendilerine geldi ve hak nasıl aranırmış Türk Metal Sendikası’na gösterdi. Yıllardır biz ürettik, biz kazandırdık ama biz kazanamadık” diye konuştu. “İŞÇİLERİ SATIN ALMAYA SİZİN PARANIZ YETMEZ” Fabrikada tek bir Türk Metal Sendikası’na üye işçi kalmayıncaya kadar çalışmalara devam edecekleri belirten Gürel, “Bize para ile satılmış diyen sendika şu anda Mess üyesi iş yerlerinde para dağıtmaktadır. Çünkü işçiyi de kendileri gibi satılmış zannediyorlar. Ama işçiler satılık değildir ve onları satın almaya sizin paranız yetmez. Bundan sonra izleyeceğimiz yolda bölümlerden kendi seçtiğimiz sözcülerle toplantılar yapılacak, alınan kararlar sizlere açıklanacaktır. Bu süreçte malum sendika ilk günlerde olduğu gibi aramıza fitne ve fesat solup yalan haberler yayıp bizleri bölmeye çalışacaktır. Sakın ha bu fitne ve fesatlara aldırış etmeyin” dedi. Konuşmaların ardından işçiler bölüm temsilcilerini seçerek kendi aralarında toplantı düzenledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X