Ensar Vakfı Niksar’a Şube Açtı

Ensar Vakfı Niksar Şubesi düzenlenen törenle açıldı. 1979 yılından beri hizmetlerini sürdüren Ensar Vakfı, Tokat’ın Niksar ilçesinde düzenlenen tö…

Ensar Vakfı Niksar’a Şube Açtı

Ensar Vakfı Niksar Şubesi düzenlenen törenle açıldı. 1979 yılından beri hizmetlerini sürdüren Ensar Vakfı, Tokat’ın Niksar ilçesinde düzenlenen törenle şubesini açtı. Petrol mevkisi eski KYK Yurt binasındaki Ensar Vakfı Şubesi açılış törenine Niksar Kaymakamı Dr. Yusuf Gökhan Yolcu, Başçiftlik Kaymakamı Fatih Arıkoğlu, AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Coşkun Çakır, Tokat Belediye Başkanı Eyüp Eroğlu, Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan, İl Milli Eğitim Müdürü Levent Yazıcı, İlçe Müftüsü Ali Canbolat, Ensar Vakfı Yönetim Kurulu üyeleri ve vatandaşlar ile ilçedeki sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri katıldı. Meydan Camisi Müezzini Adem Özdemir’in Kur’an tilaveti okumasıyla başlayan törende daha sonra Ensar Vakfı Niksar Şube Başkanı Çetin Kaya selamlama konuşması yaptı. Niksar Belediye Başkanı Özdilek Özcan ise Ensar Vakfı’nın ilçeye şube açmasından duyduğu memnuniyeti belirterek, “Ensar Vakfımızın burada yapacağı ilim irfan çalışmaları noktasında gençlerimizin eğitim adına öğrencilerimizin akademik adına çalışma yapan değerli hocalarımızın çalışmalarına katkı sağlayacaklar. Biz de o katkılarda her zaman yanlarında olacağız. Tüm hemşehrilerimizin huzurunda bir kez daha ifade ediyorum” diye konuştu. Daha sonra konuşan AK Parti Tokat Milletvekili Prof. Dr. Coşkun Çakır, Ensar Vakfı’nın Türkiye’de ilim ve kültür hayatında son derece ağırlığı ve önemi olan güzide bir kuruluş olduğunu belirterek, “Ben öğrencilik ve asistanlık yıllarımda bir şekilde vakıfla iç içe oldum, özellikle asistanlık dönemimde şu anda Süleymaniye’de var olan genel merkezin içerisinde yükseköğrenim öğrencilerine dönük seminer faaliyetlerinin düzenlenmesinde ayrıca somut olarak görev de almış vazife de yapmış bir kardeşinizim. Bugün Türkiye’nin neredeyse birçok ilinde ilçesinde şubesi bulunan son derece kıymetli işlere imza atmış bir vakfımızdır Ensar Vakfı. Bunun bugün burada Niksar’da açılmış olmasını duymaktan ve katılmış olmaktan dolayı bir kez memnuniyet duyduğumu ifade ediyor, vakfımızın Niksar’a hayırlı olmasını temenni ediyorum” dedi. Yapılan konuşmaların ardından Başkan Özcan misafirlere Niksar ceviz sandığı ve ilçenin resimlerini içeren kitap, kent rehberi ve Leylekli Köprü figürü hediye etti. İlçe Müftüsü Ali Canbolat’ın duasının ardından Ensar Vakfı Niksar Şubesi’nin açılış kurdelesi kesilerek vakıf binası gezildi. Vakıf binasını gezen protokol üyeleri, satranç odasına geçerek bir süre birbirleriyle satranç oynadı. Program misafirlere ikramlarda bulunulmasının ardından sona erdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X