EPDK bünyesinde ‘Tüketici Birimi’ oluşturulacak

Tüketicilerin karşılaştıkları sorunların daha hızlı çözüme kavuşturulması amacıyla EPDK bünyesinde Tüketici Birimi oluşturulacağı bildirildi.

EPDK bünyesinde ‘Tüketici Birimi’ oluşturulacak

Tüketiciler Birliği Genel Başkanı Mahmut Şahin, Enerji Piyasası Düzenleme Kurumu (EPDK) bünyesinde, sorunları daha hızlı çözmek için “Tüketici Birimi” oluşturulacağını bildirdi.

 

Mahmut Şahin, AA muhabirine yaptığı açıklamada, bir süre önce EPDK Başkanı Mustafa Yılmaz’ı ziyaret ederek, tüketicilerin sıkıntılarını ilettiklerini anlattı.

 

Elektrik dağıtım şirketleriyle ilgili birliğe gelen şikayetleri Başkan Yılmaz’a aktardıklarını ifade eden Şahin, bu şikayetlerin başında elektriğin borcundan dolayı kesilmesinin geldiğini belirtti.

 

Şahin, EPDK Başkanı Yılmaz’dan, elektrik kesintilerinde oluşan mağduriyetler konusunda daha hassas olunması ve denetleme yapılmasını rica ettiklerini, dağıtım firmalarına ulaşmaya çalışan tüketicinin bu çilesine son vermenin yöntemleri üzerinde konuştuklarını bildirdi.

 

“Başkan, tüketicileri dağıtım firmalarına ezdirmemekte kararlı”

 

Yılmaz’ın da kendilerine müjde verdiğini dile getiren Şahin, şunları kaydetti:

 

“Başkanın verdiği müjdelere göre, sorunları daha hızlı bir şekilde çözmek amacıyla EPDK bünyesinde bir ‘Tüketici Birimi’ oluşturulacak. Tüketici şikayetleri burada değerlendirilerek, mağduriyetlerin giderilmesi için gerekli adımlar atılacak. Ayrıca, borcunu ödeyemeyen tüketiciye icra işleminin başlatılması ve borcun icra ve avukatlık ücretleriyle kat kat artırılması konusuna da değindi. İcraya gitmek için bir süreç vardır ve bu süreci dikkate almayan ve fazla gelir elde etmek için bu yönteme başvuran bazı dağıtım firmaları için de gerekli uyarı ve cezalandırma işlemini yapmakta kararlı olduklarını özellikle belirtti. Yani başkan, tüketicileri dağıtım firmalarına ezdirmemekte kararlı.”

 

“Herkes istediği yerden elektrik alabilecek”

 

Şahin, bir iki yıl içinde limitlerin sıfırlanacağını ve isteyen herkesin istediği yerden elektrik almasının önünün açılacağı müjdesini de aldıklarını belirterek, “Elektrik abonelerinin serbest piyasadan faydalanarak indirimli elektrik kullanması için aylık ortalama fatura tutarlarının 110 TL ve üzeri olması gerekmektedir. Dağıtım firmalarının rekabeti kötüye kullanma ihtimali yüzünden bu limitlerin aşağı çekilmesini şu anda düşünmüyorlar.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X