Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

EPDK’dan serbest tüketici düzenlemesi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2016 için doğalgaz piyasasında serbest tüketici olma sınırının 2015 ile aynı devam etmesini kararlaştırdı.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2016 için doğalgaz piyasasında serbest

EPDK’nın konuya ilişkin kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. 2016’da doğalgaz piyasasındaki tüketicilere uygulanmak üzere serbest tüketici olma sınırını belirleyen Kurul kararı, 1 Ocak 2016’dan itibaren yürürlüğe girecek. Buna göre, 2015’te uygulanan, konut tüketicileri (evsel tüketiciler) hariç olmak üzere, tüm tüketiciler serbest tüketici statüsünde sayılacak. 

Konut tüketicileri (evsel tüketiciler) için serbest tüketici olma sınırı 75 bin metreküp olacak ve serbest tüketici için tek sayaçtan ölçülen tüketim miktarı dikkate alınacak. 

Tüketim miktarına bakılmaksızın elektrik ve ısı enerjisi üreten kojenerasyon tesisi sahibi kişiler ve kullanıcı birlikleri serbest tüketici statüsünde olacak. Öte yandan Kurul, 17 Aralık’taki toplantıda dağıtıcı lisansı sahiplerinin, dağıtıcılar arası akaryakıt ticareti yapabilmesine ilişkin 1 Ocak 2016’dan itibaren 5 yıl süreyle geçerli şartları belirledi.


Avatar Seç KAPAT
Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer
Sıradaki Haber BUSİAD’dan Bursa iş dünyasına çağrı