EPDK’dan serbest tüketici düzenlemesi

Enerji Piyasası Düzenleme Kurulu (EPDK), 2016 için doğalgaz piyasasında serbest tüketici olma sınırının 2015 ile aynı devam etmesini kararlaştırdı.

EPDK’dan serbest tüketici düzenlemesi

EPDK’nın konuya ilişkin kararları Resmi Gazete’de yayımlandı. 2016’da doğalgaz piyasasındaki tüketicilere uygulanmak üzere serbest tüketici olma sınırını belirleyen Kurul kararı, 1 Ocak 2016’dan itibaren yürürlüğe girecek. Buna göre, 2015’te uygulanan, konut tüketicileri (evsel tüketiciler) hariç olmak üzere, tüm tüketiciler serbest tüketici statüsünde sayılacak. 

Konut tüketicileri (evsel tüketiciler) için serbest tüketici olma sınırı 75 bin metreküp olacak ve serbest tüketici için tek sayaçtan ölçülen tüketim miktarı dikkate alınacak. 

Tüketim miktarına bakılmaksızın elektrik ve ısı enerjisi üreten kojenerasyon tesisi sahibi kişiler ve kullanıcı birlikleri serbest tüketici statüsünde olacak. Öte yandan Kurul, 17 Aralık’taki toplantıda dağıtıcı lisansı sahiplerinin, dağıtıcılar arası akaryakıt ticareti yapabilmesine ilişkin 1 Ocak 2016’dan itibaren 5 yıl süreyle geçerli şartları belirledi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X