Ana Sayfa Arama Galeri Video Yazarlar
Kategoriler
Servisler
Nöbetçi Eczaneler Sayfası Nöbetçi Eczaneler Hava Durumu Namaz Vakitleri Puan Durumu
WhatsApp
Sosyal Medya
Olay Haber
Olay E-Gazete

EPDK’dan ‘zam’ açıklaması

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK), temmuzda elektrik ve doğalgaza zam yapılacağına yönelik haberlerin gerçeği yansıtmadığı bildirildi.

Enerji Piyasası Düzenleme Kurumundan (EPDK), temmuzda elektrik ve doğalgaza zam yapılacağına yönelik

EPDK’dan yapılan yazılı açıklamada, bugün bazı gazetelerde “EPDK’nın 1 Temmuz’da hem elektriğe hem de doğalgaza zam yapacağına” dair haberler yer aldığı belirtildi.

 

Mevzuata göre, görevli perakende satış şirketi tarafından temin edilecek enerjiye ilişkin bilgi ve belgelerin, ilgili perakende satış tarife döneminden önce EPDK’ya bildirildiği ifade edilen açıklamada, şunlar kaydedildi:

 

“2015 yılı üçüncü çeyreğinde (1 Temmuz-30 Eylül) Türkiye genelinde faaliyet gösteren 21 görevli tedarik şirketi ve dağıtım şirketleri için geçerli olacak ulusal perakende satış fiyatlarına esas teşkil edecek veriler, bahsi geçen şirketler tarafından haziran ayı başı itibarıyla Kurumumuza sunulmaktadır. 2015 yılı üçüncü çeyreğine ilişkin tarife çalışmalarımız halen devam etmekte olup yeni fiyatlar henüz belirlenmemiştir. Doğalgaz piyasası toptan satış sektöründe hakim oyuncu konumunda bulunan BOTAŞ’ın toptan satış fiyatı 27 Aralık 2007 tarihli ve 1439/2 sayılı Kurul Kararı ile serbest bırakılmıştır. Ayrıca doğalgaz toptan satış fiyatları 2008’den bu yana eşit taraflar arasında ayrım yapılmaması ve şeffaflık ilkeleri dikkate alınarak serbestçe belirlenmektedir. Dolayısıyla Kurumumuzla ilişkilendirilen elektriğe ve doğalgaza zam haberleri gerçeği yansıtmamaktadır.”


Avatar Seç KAPAT
Bursa Sanayicileri ve İşinsanları Derneği (BUSİAD) Yönetim Kurulu Başkanı Tuncer
Sıradaki Haber BUSİAD’dan Bursa iş dünyasına çağrı