‘Epilepsilileri toplumdan soyutlamayın’ 

Türkiye Sakatlar Derneği Kadın Kolları ve Epilepsi Yaşam Platformu işbirliği ile Dünya Epilepsi Günü dolayısıyla sempozyum düzenlendi.

‘Epilepsilileri toplumdan soyutlamayın’ 

DERYA DEMİR

Ördekli Kültür Merkezi’nde düzenlenen sempozyumun açılış konuşmasını yapan Türkiye Sakatlar Derneği Şube Başkanı Müzeyyen Yıldırım, “Ülkemizde hem intiharlarda, hem de işsizlikte birinci sırayı alan ve engel derecesi saptanamayan tek hastalık olarak geçen ülkemizdeki 850 bin epilepsilinin ekonomik, sosyal, psikolojik, hukuki ve toplumsal sorunlarına çözüm bulmak tek idealimiz. Sizden tek talebimiz ön yargı ile yaklaşıp, epilepsilileri toplumdan soyutlamayın” diye konuştu. Konuşmaların ardından Nöroloji Uzmanı Dr. Cemile Haki, Psikolog Tuğba Başpınar ve Psikiyatri Uzmanı Dr. Halil İbrahim Süslü, katılımcılara epilepsi ile ilgili bilgilendirmede bulundu. 

“HALK ARASINDA ‘SARA’ OLARAK BİLİNİYOR”…

Epilepsi hastalığı ile ilgili bilgi veren Nöroloji Uzmanı Dr. Cemile Haki, “Halk arasında ‘Sara’ olarak bilinen epilepsi hastalığı beynin normal fonksiyonlarında geçici bir bozulma ve anormal bir elektrik aktivitesinin oluşması sonucu ortaya çıkar. Yaklaşık olarak her 100 kişiden 1’inde epilepsi görülüyor.

Uzun süre aç kalmak, stres, uykusuz kalmak, alkol, kahve ve kola gibi içecekler epilepsiye yatkınlığı olan kişilerde nöbet geçirilmesini kolaylaştırabilir. Epilepsinin temel tedavisi ilaçlardır. Bu ilaçlar epilepsi nöbetlerinin ortaya çıkmasını önlemeye yöneliktir. Tedavinin başarılı olabilmesi amacıyla bu ilaçların doktor kontrolünde düzenli ve planlı kullanılması gerekiyor” dedi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X