Erdek’te de istikrar ve huzur oylanacak

Marmarabirlik’e bağlı kooperatiflerde genel kurullar tüm hızıyla devam ederken, tartışmalar da bitmek bilmiyor. Erdek seçimi öncesinde adaylardan Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın açıklamalarına Hidamet Asa sert çıktı.

Erdek’te de istikrar ve huzur oylanacak

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, Erdek kooperatifi başkan adaylarından  Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın siyasi kimliğiyle seçimlere müdahale etmek istemesini son derece yakışıksız bulduklarını söyledi.

Marmarabirlik’e bağlı kooperatiflerde genel kurullar devam ediyor. İznik, Mudanya ve Edincik’un ardından 28 Şubat Cumartesi günü Erdek Zeytin Tarım Satış Kooperatifi’nin seçimi yapılacak. Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, haftalık yönetim kurulu toplantısını Erdek kooperatifi’nde gerçekleştirdi. Dün sabah Erdek Temsilcisi Mustafa İlgen ile Erdek Kooperatifi Başkanı Hüseyin Durak’ın ev sahipliğinde yapılan toplantıya Marmarabirlik  Yönetimi tam kadro katıldı.

HEPSİ AYNI DEĞERDE

Başkan Asa, burada yaptığı konuşmada, Marmarabirlik’in özellikle kendi yönetim dönemi olan 2010’dan sonra büyük bir atılım içine girdiğini, hedef yükselttiğini ve başarılarını katladığını belirterek, bunun arkasında sağlanan huzur ve istikrarın yattığını söyledi. Kooperatiflerdeki olağan seçimlerinde mevcut başkanların yeniden göreve getirilmesinin güvenin göstergesi olduğunu dile getiren Asa, ”Bizim için 8 kooperatifin hepsi aynı değerdedir. Hepsinin arkasındaki üretici ortağımız aynı önemdedir. Biri diğerinden üstün değildir. O yüzden Erdek kooperatifimizle de yakalanan bu uyum, huzur ve istikrar ortamı devam edecektir. Aksi yöndeki gelişmelere müsaade etmeyiz” dedi.

SARI HADDİNİ AŞIYOR

Marmarabirlik Başkanı Hidamet Asa, adaylığını açıklayan Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın kamuoyuna yansıyan söylemlerini son derece tehlikeli bulduklarını belirtti. Belediye başkanlığı gibi halkın oylarıyla seçilen ve herkese eşit mesafede durması gereken birinin asli görevini bırakıp, kooperatif seçimlerinden medet umar hale gelmesini ve yaptığı açıklamaları haddini aşan söylemler olarak değerlendiren Asa, “Adayım dediği Kooperatife ve Marmarabirlik’e ne kadar uzak olduğunu açıklamalarında gördük. Marmarabirlik yönetiminin görevinin 2018’de sona ereceğini ve seçimlerin 4 yılda bir yapıldığını kendisine hatırlatmak isteriz” dedi.

ERDEK’E ZARAR VERİYOR

Belediye Başkanı sarı’nın kooperatif seçimlerini kazandığı takdirde Erdek Kooperatifi’ni Marmarabirlik bünyesinden koparacağını söylemesine de tepki gösteren Asa, ”Erdek halkını ötekileştirmekte, kooperatife ve Erdek halkına zarar vermektedir” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X