Erdek’te festival Zamanı

Erdek’in; turistik-kültürel güzellikleri ve antik tarihinin tanıtılacağı ‘Erdek Zamanı Festivali’ 22-27 Ağustos tarihlerinde düzenlenecek. Festivalde; Muazzez Ersoy, Emre Aydın, Emre Kaya, Solmaz-Kaan ikilisi ve Kobra Murat da konser verecek.

Erdek’te festival Zamanı

SEYİT GÜNDOĞAN

Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği ve Erdek Belediyesi’nin ortaklığında hayata geçirilecek olan ve bir çok sivil toplum kuruluşunun da destek vereceği ‘Erdek Zamanı Festivali’nin tanıtım toplantısı Sheraton Otel’de yapıldı. Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı’nın da katıldığı toplantıda festivalin hedefi ve içeriği anlatıldı. 

“ERDEK’İN DOĞAL VE TARİHİ GÜZELLİKLERİ BİR ARADA”…

Erdek’te 22-27 Ağustos 2017 tarihleri arasında gerçekleşecek olan festival ile ilgili bilgi veren Yeşil Valiz Sorumlu Turizm Derneği Başkanı Arzu Kutucu Özenen, bu festival ile; Marmara Bölgesi’nin bilinmeyen güzelliklerini bir farkındalıkla ortaya çıkarmak istediklerini söyledi. “Erdek Zamanı’nda; vatandaşları çok farklı, geniş kapsamlı, tarihin, doğanın ve kültürün dolu dolu yaşanacağı bir festivalin beklediğinin altını çizen Özenen, “Erdek, hiç kimsenin bilmediği kadar tarihi ve doğal zenginliğe sahip. Erdek’in tanıtımıyla; ilçenin turizm sektörüne motivasyon sağlayarak, alternatif turizm modelleri oluşturmak ve sezonu uzatmayı hedefliyoruz. Bu festivalde Erdek’in tüm doğal ve tarihi güzelliklerini bir arada sunacağız” diye konuştu. 

“ERDEK TÜRKİYE’NİN İLK TURİZM BÖLGESİ”

Erdek Belediye Başkanı Hüseyin Sarı da, Marmara Bölgesi’nin dünyanın en zengin turizm destinasyonuna sahip olduğuna dikkat çekerek, bu kapsamda Türkiye’de turizmde en çok pay alan bölgenin de Marmara olduğunu ancak bunun bilinmediğini söyledi. Erdek’in de henüz 1950’i yıllarda Türkiye’de Turizm Bakanlığı dahi kurulmamışken, ülkenin ilk turizm destinasyonu olduğunu vurgulayan Sarı, “Belediye olarak biz bu festivalin hamisi ve destekçisiyiz. Festivalden en fazla faydayı görecek olan turizm sektörü bu organizasyonu her geçen yıl artan bir destekle sahiplenmeli. Bu sene festivale katkıda liderliği sivil toplum kuruluşları yaptı. Yerelde festivale ilgi çok üst düzeyde. Festival süresince gerçekleştirilecek olan birbirinden güzel etkinliklerde Bursalı misafirlerimizi ağırlamaktan mutluluk duyacağız” dedi. Festivalde yeni çevre projelerini de başlatacaklarını açıklayan Sarı, festivalde çıkacak tüm atıkların Erdek Belediyesi’nin faaliyete geçireceği Solucan Gübresi Tesisi’nde gübreye dönüştürüleceğini de sözlerine ekledi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X