Erdem: Çiftçinin yanındayız

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, kamu ve özel fabrikaların çiftçileri önemsemesi gerektiğini söyledi.

Erdem: Çiftçinin yanındayız

AYHAN FİDAN

Tarımsal faaliyetlerle ilgili değerlendirmelerde bulunan Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, kamu ve özel fabrikaların, pancar ödemelerini gerektiğinde 14 polarda sabitlemesini gerektiğini kaydetti.

Çiftçi parasını zamanında alamadığında ekonominin kötü gittiğini ifade eden Erdem, özel sektörün de çiftçinin parasını zamanında ödemesini dile getirdi. Çiftçinin yanında olduklarını belirten Erdem, “Dertlerimizi, sorunlarımızı ve duygularımızı, devlet büyüklerimizle konuşarak hep birlikte yürümek istiyoruz” ifadelerini kullanırken, çiftçinin banka ve tarım kredi borçlarının da ertelenmesini istedi.

Domates üretimiyle ilgili değerlendirmelerde de bulunan Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, bundan sonraki süreçte daha dikkatli domates ekimi yapacaklarını kaydetti. Erdem, “Domateste orantılamayı ve bunun yanında ürün ekiminde çeşit arttırmayı düşünüyoruz. Biz kaliteli ürün yetiştiriyoruz. Bu konuda Karacabey çiftçisini kutluyorum. Bizim domatesimizdeki aroma hiçbir yerde yok. Artık tarımda gerçekle yüzleşmeliyiz. İstatistik bilgilerine ulaşmamız gerekiyor. Nerede, neyin ekildiğini bilmeliyiz. Gerçekleri bildiğimiz takdirde ihracat ve ithalatı doğru yapabiliriz. Bilimsel veriler ve modern düşünce ile yürümek istiyoruz” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X