Erdem: Miraslı araziler çiftçiyi mağdur ediyor

Ülkenin tarımda belini büken en büyük etkenin miraslı araziler olduğunu söyleyen Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, Çiftçi Kayıt Sistemi’ne giremeyen ve sigorta yaptırılamayan bu araziler ile ilgili acil çözüm bulunmasını istedi.

Erdem: Miraslı araziler çiftçiyi mağdur ediyor

AYHAN FİDAN

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, miraslı arazilerin Çiftçi Kayıt Sistemi’ne giremediğini ve sigorta yaptıramadığını ifade ederek, bu arazilerle ilgili acil çözüm bulunmasını istedi.

Birçok çiftçinin mağdur duruma düştüğünü ifade eden Erhan Erdem, “Parçalı arazilerin işlenip sistemde beyan edilememesi, beraberinde birçok sorunu da getirmiştir. Sorunların başında arazilerin ÇKS’de belirtilmediğinden dolayı TARSİM sigortası yaptırılamamaktadır. Bu durum sonunda ise yaşanan yağış veya don gibi doğal afetlerde ürünler hasar görmekte ve çiftçilerimiz de büyük kayıplar yaşamaktadır’diye konuştu.

Karacabey Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, ‘Çiftçilerimiz sisteme beyan ettiremedikleri arazileri doğal olarak sigorta da yaptıramamaktadırlar. Herhangi bir doğal afet ile karşılaşıldığında doğacak olan zararlarını tazmin edememektedirler. Bu konuyla ilgili mahalle muhtar ve azaların da yetkilendirilmesi ile yüzde 90 başarılı olacağını düşünüyoruz” dedi. 

 

363 BİN DEKAR KAYITTA YOK

Ziraat Odası Başkanı Erhan Erdem, “Karacabey’ in 683 bin dekar ekilebilir tarım arazisi olmasına rağmen, ancak 320 bin dekarı Çiftçi Kayıt Sistemi’ne giriyor. Kalan 363 bin dekar arazi kayıtta görünmediği için Türkiye’de ithalat ihracat ayağında da dengesizlik oluyor. Bu ülkenin tarımda belini büken en büyük etken miraslı arazileridir. ÇKS kaydına giremiyor. Öncelikli olarak bu konuya bir çözüm bulunmalıdır” değerlendirmesinde bulundu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X