Erdener 2028’i işaret etti!

IOC Asbaşkanı Erdener, “İstanbul, olimpiyat oyunlarını birçok ülke ve kentten çok daha başarılı şekilde gerçekleştirir. En erken şansın 2028 olduğunu düşünüyorum” dedi.

Erdener 2028’i işaret etti!

Uluslararası Olimpiyat Komitesi (IOC) Asbaşkanı Uğur Erdener, 2016 Rio Olimpiyat Oyunları’nda mücadele edecek Türk sporcuların başarılı olmasını dileyerek, “Gönlüm madalyalar, özellikle altın madalyalar kazanmamızdan yana” dedi.


IOC’nin 129. genel kurulunda asbaşkanlığa seçilen ve bundan dolayı çok mutlu ve gururlu olduğunu ifade eden Erdener, “Sporun ulaşılabilecek en üst noktasında bir görev diyebilirim. Ülkem adına, Türk sporu adına buraya ulaşmış olmak gerçekten çok gurur verici” diye konuştu.

MUTLAKA YAPACAK

Uğur Erdener, ev sahipliğini kazanması durumunda İstanbul’un, olimpiyat oyunlarını birçok ülke ve kentten çok daha başarılı şekilde gerçekleştirebileceğini vurguladı.


“İstanbul için en erken şans 2028” diyen Erdener, sözlerini şöyle sürdürdü:


“2024’e aday olmadık. Oraya Avrupa’dan Roma, Paris, Budapeşte, ABD’den Los Angeles aday. Hep söylediğim, her yerde ifade ettiğim gibi İstanbul, olimpiyat oyunlarını birçok ülke ve kentten çok daha başarılı şekilde gerçekleştirir. IOC içinde de birçok arkadaşım buna yürekten inanıyor. İstanbul şu an için bile bu tür büyük bir organizasyona hazır. İstanbul ümit ediyorum, inanıyorum gelecekte mutlaka olimpiyatlara ev sahipliği yapacaktır.”

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X