Erdoğan-Barzani görüşmesinin detayları belli oldu

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi Başkanı Mesud Barzani’nin ardından bu kez de Başbakan Neçirvan Barzani Türkiye’ye geldi. Başbakan Davutoğlu ile görüşen Barzani, İstanbul’da Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından kabul edildi.

Erdoğan-Barzani görüşmesinin detayları belli oldu

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Beşiktaş’ta bulunan Mabeyn Köşkü’nde Irak Kürt Bölgesi Yönetimi Başbakanı Neçirvan Barzani’yi kabul etti.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Barzani’yi kabülü 1 saat 45 dakika sürdü. Basına kapalı yapılan görüşme sonrası Cumhurbaşkanlığı’ndan bir açıklama yapıldı. 

Açıklamada, “Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani’yi kabulünde, ikili ilişkilerin yanı sıra başta terörle mücadele olmak üzere bölgesel meseleler hakkında görüş teatisinde bulunulduğu, enerji, ekonomi ve ticari alanlarda iş birliği konuları ele alındı” ifadelerine yer verildi.

BAŞBAKAN DAVUTOĞLU DOLMABAHÇE’DE KABUL ETTİ 

Başbakan Ahmet Davutoğlu da, Irak Kürt Bölgesel Yönetimi IKBY Başbakanı Neçirvan Barzani’yi kabul etti. Dolmabahçe Ofisi’nde basına kapalı gerçekleşen görüşme yaklaşık bir saat sürmüştü. 

GÖRÜŞMELER “BAŞIKA” SONRASI YOĞUNLAŞTI 

Irak Bölgesel Kürt Yönetimi’yle görüşmeler Türkiye’nin Başika’daki peşmerge ve Iraklı güçlere eğitim veren danışmanları korumak için bölgeye asker sevk etmesinin ardından yoğunlaştı.

Irak Kürt Bölgesel Yönetimi Başbakanı Mesud Barzani de geçtiğimiz hafta Ankara’yı ziyaret etmişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X