Erdoğan: ‘Bir yerlerde mutlaka bir zafiyet, eksiklik vardır’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Ankara’daki saldırıyla ilgili açıklama yaptı. Erdoğan “Bir yerlerde mutlaka bir zafiyet eksiklik vardır. Her olayda hemen istifa mekanizması doğru değil” dedi.

Erdoğan: ‘Bir yerlerde mutlaka bir zafiyet, eksiklik vardır’

Erdoğan’ın açıklamalarından satır başları;

Türkiye’nin birliğine, beraberliğine, huzuruna, istikrarına, hedeflerine yönelik bu terör saldırısını bir kez daha şiddetle kınıyorum. Şu gerçeğin tüm dünya ve tüm vatandaşlarımız tarafından bilinmesini istiyorum: Bu saldırı Türkiye’ye yapılmıştır. Saldırının hedefi, orada bulunan vatandaşlarımızla birlikte ülkemizin ve milletimizin tamamıdır.

Biz terörü, kendini nasıl tanımladığına, hangi ismi kullandığına, söylemine, yöntemine göre tasnif etmiyoruz, sadece bu sıfatla adlandırıyoruz. Meseleye bu şekilde yaklaşmayan, terör karşısında, terör örgütleri karşısında çifte standart kullanan herkes, açık söylüyorum, teröre destek vermektedir.

Biz ölümler arasında ayrım yapmadığımız gibi, katiller arasında da, terör örgütleri arasında da ayrım yapmıyoruz. Tüm terör örgütleri bizim nezdimizde aynı derecede cani, aynı derecede ahlaksız, aynı derecede kötüdür. Biliyoruz ki diğer terör olayları gibi, Ankara Garı’ndaki hadise de bizim için bir sınavdır, bir sınamadır. Allah’ın yardımı, güvenlik güçlerimizin çalışmaları ve milletimizin dirayetiyle, bu sınamadan da başarıyla çıkacağımıza inanıyor.

Ülkemizde faili meçhuller dönemi uzun yıllar önce kapandı. Diğer olaylar gibi bu hadise de titizlikle araştırılıyor, araştırılacak. Eylemi yapanlarla ilişkiler belirlenecek, suçlular adalete teslim edilecektir. Hükümetimiz bu çalışmaları sürdürüyor. Aynı şekilde Cumhurbaşkanı olarak ben de şu anda Devlet Denetleme Kurulu’nu görevlendirdim ve Devlet Denetleme Kurulumuz da bu konuyu ayrıca onlarda farklı bir bakış açısından ele almak suretiyle Anayasamızın 108’inci maddesinin verdiği yetki ve görevi istinaden kapsamlı bir inceleme ve araştırma yapılmasının talimatını verdim Milletçe beraberliğimizin, kardeşliğimizin sınandığı bu dönemde hepimize düşen önemli görevler var. Olay yerine gidip 1 Kasım’ı işaret edenlere şahit olduk. Dayanışma içinde olmamız gereken bir günde kendisine uzatılan eli havada bırakanları unutmuyoruz. 

Türkiye’de yazılı ver görsel medda, şahsım, eşim ve çocuklarım başta olmak üzere her türlü hakareti yapmaktadır. Cumartesi ile ilgili olan hadiseyle ilgili derin devlet deniyor. Bu neye göre söyleniyor? Bilgiyle değil dedikoduyla konuşuluyor. Derin devlet diyenler aslında kendini gizliyorlar. Saldırının ardında kimler varsa ortaya çıkacak. Bir yerlerde mutlaka bir zafiyet eksiklik vardır. Her olayda hemen istifa mekanizması doğru değil. Hemen istifa ile çözüm bulamazsın. Görevi ihmal sözkonusu ile gereken adımlar atılır, bundan kimsenin şüphe olmasın.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X