Erdoğan Bursa’da

Cumhurbaşkanı olarak ilk kez Bursa’ya gelecek olan Recep Tayyip Erdoğan, 373 milyon liralık 55 yatırımı hizmete açacak. Atatürk Caddesi’nde halka hitap edecek.

Erdoğan Bursa’da

SEYİT GÜNDOĞAN 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, seçildikten sonra Bursa’ya ilk ziyaretini bugün gerçekleştirecek. Saat 11.15’te Yenişehir Havaalanı’nda karşılanacak olan Erdoğan, Garnizon Komutanlığı’nı ziyaret ettikten sonra Ulucami’de cuma namazı kılacak.

Erdoğan, namazın ardından Büyükşehir Belediyesi’ni ziyaret edecek, Orhangazi Parkı’nda toplu açılışı töreni gerçekleştirecek ve halka hitap edecek.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, mitingin ardından Valilik’i ziyaret edecek, Roman Konfedarasyonu’nun Merinos AKKM’de düzenleyeceği törende Büyük Roman Ödülü’nü alacak. Erdoğan, son olarak BTSO’nun düzenlediği programla iş dünyasının temsilcileri ile bir araya gelecek.

Erdoğan’ın Bursa programıyla ilgili basın toplantısı düzenleyen Büyükşehir Belediye Başkanı Recep Altepe, sadece 186 milyon TL’si Büyükşehir’e ait olan toplam 373 milyon TL’lik yatırımların hizmete açılacağını söyledi.

Bursa’da resmi açılışı yapılmayan toplam 155 projenin Cumhurbaşkanı Erdoğan tarafından hizmete alınacağını kaydeden Altepe, kamu kurum ve kuruluşları tarafından hayata geçirilen 155 projenin 23’ünün ve toplamda 373 milyon TL’lik yatırımların 186 milyon TL’lik kısmının Büyükşehir Belediyesi tarafından yapıldığını hatırlattı.

CUMHURBAŞKANIMIZA YAKIŞIR BULUŞMA OLACAK

Altepe, Cumhuriyet tarihinde ilk kez halkın oylarıyla Cumhurbaşkanı seçilen Erdoğan’ın Bursa’yı bir kez daha ziyareti nedeniyle onur duyduklarını belirterek, ziyaretin problemsiz geçmesi için gerekli tüm önlemlerin alındığını ifade etti. 

Bursalılardan alınan tedbirler nedeniyle anlayış beklediklerini vurgulayan Altepe, “Cumhurbaşkanımıza yakışır buluşma olacak. Heykel trafiği Cuma günü akşam 16.00’ya kadar kadar kapalı kalacak. İpekböceği de çalışmayacak. Belli sıkıntılar olacak ama Bursa halkından özür diliyoruz. Cumhurbaşkanımıza sahip çıkmak ve güzel bir organizasyon için bu fedakarlığı yapmış oluyoruz” diye konuştu. 

BÜYÜKŞEHİR’İN YATIRIMLARI

Erdoğan’ın açılışını yapacağı Büyükşehir yatırımları şunlar:

Teleferik Oteller Bölgesi hattı, restorasyonu tamamlanan Bursa Kalesi doğu surları, Tophane meydanı ve Okçu Baba Türbesi restorasyon ve çevre düzenlemesi, restorasyonu tamamlanan Kapalı Çarşı, Ayvalıdere üzerindeki iki köprü, Doğu Atıksu Arıtma Kolektörü, Hacıvat ve İsmetiye Dereleri ıslah ve çevre düzenlemesi, Altıntaş, Dereköy ve Harmancık spor sahaları, 100. Yıl ve Millet Mahallesi spor tesisleri, Vahide Aktuğ ve Lütfi Banuşoğlu okulu spor salonları, Hüdavendigar Parkı yüzme havuzu, 29 adet park, Selimiye ve Tatarlar Camii çevre düzenlemeleri, içme suyundan ve güneş enerjisinden elektrik üretim tesisleri.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X