Erdoğan: İnönü’yü saygıyla anıyorum

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, 2. Cumhurbaşkanı İsmet İnönü’nün ölüm yıl dönümü nedeniyle bir mesaj yayınladı.

Erdoğan: İnönü’yü saygıyla anıyorum

Erdoğan mesajında, ‘İkinci Cumhurbaşkanı İsmet İnönü, milli mücadelenin zaferle neticelenmesine sağladığı katkıların yanı sıra değerli bir siyaset ve devlet adamı olarak da Cumhuriyet tarihimizin önemli şahsiyetleri arasında yer almaktadır. Merhum İsmet İnönü’yü vefatının 41. yıl dönümünde saygı ve rahmetle yâd ediyorum’ dedi.

‘DİKTATÖRÜ BULDUK’

Erdoğan, 30 Mart yerel seçimleri öncesi, Adıyaman mitinginde Kılıçdaroğlu’nun ‘diktatör’ yakıştırmasına şu sözlerle yanıt verilmişti: ‘Bakınız, aradık sorduk, diktatörü bulduk. Ey CHP senin içinde.. Kim? İnönü’

HİTLER BENZETMESİ

Erdoğan 2010 yılında dönemin CHP Genel Başkanı Baykal’ın kendisini Hitler’e benzetmesine de ‘İsmet İnönü’ye işaret ederek cevap verilmti. 

Erdoğan ‘Eğer illa Hitlere benzetecek bir siyasi figür arıyorlarsa, eski genel başkan fotoğraflarına baksınlar. Orada Führer’e özenip, kendisine ‘Milli Şef’ dedirtmiş genel başkanlarının Hitlervari bıyıklarının altından kendilerine gülümsediğini görecekler’ demişti.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X