Erdoğan, Kral Selman’a Devlet Nişanı takdim etti

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz’i resmi törenle karşıladı. Erdoğan, Kral Selman’a Türkiye’nin en yüksek nişanı olan Devlet Nişanı’nı takdim etti.

Erdoğan, Kral Selman’a Devlet Nişanı takdim etti

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Suudi Arabistan Kralı Selman Bin Abdulaziz’i resmi törenle karşıladı.

 

Kral Selman’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin önündeki caddede karşılayan süvariler, konuk krala protokol kapısına kadar eşlik etti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Selman’ı Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nin ana giriş kapısında karşıladı. Erdoğan ve Kral Selman’ın tören alanındaki yerlerini almasının ardından, 21 pare top atışı eşliğinde iki ülkenin milli marşları çalındı. Kral Selman, Muhafız Alayı Tören Kıtası’nı, Arapça selamladı. Törende, tarihte kurulan 16 Türk devletini temsil eden bayraklar ve askerler de yer aldı.

 

İki ülke heyetlerinin takdimi sonrasında, Erdoğan ve Kral Selman merdivenlerde, Türkiye ve Suudi Arabistan bayrakları önünde el sıkışarak basın mensuplarına poz verdi. 

 

Kral Selman’a Devlet Nişanı takdim edildi

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde gerçekleştirilen resmi karşılama töreninin ardından, Cumhurbaşkanı Erdoğan ile Kral Selman Devlet Nişanı Tevcih Töreni’ne geçti.

 

İki ülke milli marşlarının çalınması ve Kral Selman’ın öz geçmişinin okunmasının ardından, bir konuşma yapan Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, programa teşrifleri için konuklara teşekkür etti. 

 

“Bugün burada değerli kardeşim, değerli dostum Hadim-ül Haremeyn-i Şerifeyn Selman bin Abdulaziz El Suud’a, Devlet Nişanı takdim etmek üzere toplanmış bulunuyoruz” ifadesini kullanan Cumhurbaşkanı Erdoğan, Devlet Nişanı’nın yabancı devlet başkanlarına verildiğini ve Türkiye’nin en yüksek nişanı olduğunu belirtti.

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasının ardından Kral Selman’a, Devlet Nişanı’nı takdim etti.

 

Törende, Başbakan Ahmet Davutoğlu, Genelkurmay Başkanı Orgeneral Hulusi Akar, Anayasa Mahkemesi Başkanı Zühtü Arslan, Başbakan Yardımcısı Lütfi Elvan, Ekonomi Bakanı Mustafa Elitaş, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak, Kültür ve Turizm Bakanı Mahir Ünal, Maliye Bakanı Naci Ağbal, Ulaştırma, Denizcilik ve Haberleşme Bakanı Binali Yıldırım, Diyanet İşleri Başkanı Mehmet Görmez, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreteri Fahri Kasırga, Cumhurbaşkanlığı Genel Sekreter Yardımcısı İbrahim Kalın, Ankara Valisi Mehmet Kılıçlar ile Ankara Büyükşehir Belediye Başkanı Melih Gökçek de yer aldı.

 

Erdoğan, Kral Selman onuruna öğle yemeği verdi

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, Kral Selman onuruna resmi öğle yemeği verdi.

 

Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ndeki öğle yemeği, basına kapalı gerçekleştirildi. Yemeğe Başbakan Ahmet Davutoğlu da katıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X