Erdoğan: ‘PKK, ASALA ve Paralel Yapı yan yanaydı’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Brookings Enstitüsünün önünde PKK, YPG, ASALA ve Paralel Devlet Yapılanmasının temsilcilerinin hepsinin iç içe, yan yana olduklarını gördüm.Bu bir ispattı.” dedi.

Erdoğan: ‘PKK, ASALA ve Paralel Yapı yan yanaydı’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, ABD’deki temaslarının ardından yurda döndü.

 

Erdoğan, Atatürk Havalimanı’nda yaptığı açıklamada, Brookings Enstitüsünde, Küresel Sınamalar ve Türkiye’nin 2023 Hedefleri konulu bir konferansı olduğunu anımsatarak, “Bu konferansın öncesinde yaşadığım tablo gerçekten çok çok manidardı. Yani ülkemde bazı şeyleri boşuna anlatmıyoruz, boşuna konuşmuyoruz. Ama bunu Brookings Enstitüsünün önünde bizatihi görmenin, böyle bir delille, ispatla bunu yaşamanın da bahtiyarlığını duydum. Orada gördüğüm şuydu, PKK terör örgütünün temsilcileriyle YPG’nin temsilcileriyleASALA’yı ve onun yanında da ülkemizden kaçıp şu anda Amerika’da yaşayanParalel Devlet Yapılanmasının temsilcilerinin hepsinin iç içe, yan yana olduklarını gördüm. Bu bir ispattı, bu bir delildi. Onun için de bu Paralel Devlet Yapılanmasına gönül vermiş olan saf, temiz kardeşlerime sesleniyorum, kimlerle beraber olduğunuzun farkında olun.” şeklinde konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X