Erdoğan, Putin ile telefonda Esad’ın ziyaretini görüştü

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan ile Rusya Federasyonu Başkanı Vladimir Putin arasında bugün bir telefon görüşmesi gerçekleşti.

Erdoğan, Putin ile telefonda Esad’ın ziyaretini görüştü

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre Putin, Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Suriye Devlet Başkanı Beşar Esad’ın dün Moskova’ya yaptığı ziyaret hakkında bilgi verdi. Cumhurbaşkanı Erdoğan da Putin’e Suriye’deki son gelişmeler hakkındaki endişelerini dile getirdi. Bu çerçevede, Halep ve çevresini hedef alan saldırıların, yeni bir göç dalgasını beraberinde getirebileceğine ilişkin kaygılar da ifade edildi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan PYD ve YPG’nin PKK bağlantılarına da dikkati çektiği görüşmede, Türkiye’nin IŞİD de dahil olmak üzere tüm terör örgütleriyle mücadeleye önem verdiğini vurguladı.

İki lider, G-20 vesilesiyle önümüzdeki ay bir araya geldiklerinde tüm konuları ayrıntılı biçimde görüşme konusunda da mutabık kaldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X