Erdoğan Şili’de

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Şili, Peru ve Ekvador’u kapsayan 5 günlük Güney Amerika ziyaretinin ilk durağı Şili’de dün resmi törenle karşılandı.

Erdoğan Şili’de

Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet, Erdoğan ve beraberindeki heyeti La Moneda Sarayı önünde karşıladı. Tören alayını selamlayan Erdoğan, iki ülke milli marşının okunmasının ardından Şili Devlet Başkanı ile saraya geçti. 

Türkiye Cumhuriyeti’ni tanıyan ilk Latin Amerika ülkesi Şili’ye ziyaret kapsamında Cumhurbaşkanı Erdoğan’a Başbakan Yardımcısı Yalçın Akdoğan, Bilim, Sanayi ve Teknoloji Bakanı Fikri Işık, Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanı Berat Albayrak ile bürokratlar ve işadamları da eşlik ediyor. Şili Devlet Başkanı Michelle Bachelet ile görüşen Erdoğan’ın Karayipler ve Latin Amerika Ekonomi Komisyonu ile gerçekleştirilecek konferansa katılması bekleniyor. 

Mavi Marmara olayı sebebiyle daha önce Şili’deki temaslarını yarıda bırakmak zorunda kalan Cumhurbaşkanı’nın bu ziyareti diplomatik ilişkilerin tesisinin 90. yıldönümüne denk geliyor. Ziyaret, Şili’ye Cumhurbaşkanı düzeyinde 21 yıl sonra yapılan ilk ziyaret.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X