Erdoğan: ‘Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “paralel devlet yapılanması” ile ilgili “Bu çete, tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ise ihanet olan bir çetedir. Diğerlerinden daha tehlikeli ve tahripkardır” dedi.

Erdoğan: ‘Tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ihanet’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan,  Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’nde HUDER heyetini kabul etti.

Erdoğan, kabulde yaptığı konuşmada “17-25 Aralık” operasyonlarını anımsatarak, şunları söyledi:

“Biz tüm enerjimizi ve zamanımızı adalet sistemimizin yeniden yapılanmasına ayırmışken, 17-25 Aralık 2013 tarihinde, yargı içindeki bir çetenin ki bu çete, tabanı ibadet, ortası ticaret, tavanı ise ihanet olan bir çetedir. Emniyet içindeki bir grupla birlikte hükümete ve şahsıma yönelik bir darbe hazırlığı içinde olduğu gerçeğiyle karşılaştık. Aldandık. Niye? Bakıyorsun tabanda ibadet var, ortada da ticareti görüyorsun ama tavanda ihaneti doğrusu tespit edememenin orada zaafı içinde olduk.”

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “27 Mayıs’ta Yassıada, 12 Eylül’de Mamak’ta yargılama yapanlarla 28 Şubat’ta darbecilerin karşısında ‘hazır ol’da duranlarla 17-25 Aralık’ta gerçek yüzlerini ortaya koyanların hiçbir farkı yoktur. Hatta bu yapı, milletimizin kutsal değerlerini istismar etmesi sebebiyle diğerlerinden çok daha sinsi, çok daha tehlikeli, çok daha tahripkardır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X