Erdoğan: ‘Türkiye Cumhuriyeti ilk değil, son devletimizdir’

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti ilk değil, son devletimizdir. Dolayısıyla Osmanlı da bizimdir, Selçuklu da bizimdir, binlerce yıllık tarihimizde gelip geçmiş tüm devletler bizimdir.” dedi.

Erdoğan: ‘Türkiye Cumhuriyeti ilk değil, son devletimizdir’

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Çanakkale 18 Mart Stadyumu ile Şehitler Abidesi’nde düzenlenecek 18 Mart Şehitleri Anma Günü ve Çanakkale Zaferi’nin 102. yılı töreninde konuşuyor.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, “Türkiye Cumhuriyeti ilk değil, son devletimizdir. Dolayısıyla Osmanlı da bizimdir, Selçuklu da bizimdir, binlerce yıllık tarihimizde gelip geçmiş tüm devletler bizimdir.” dedi

Erdoğan, “Silahlı kuvvetlerimizin değerli temsilcilerine, askerimize, polisimize, korucularımıza huzurlarınızda Çanakkale’den şükranlarımı bildiriyorum, teşekkür ediyorum. Onlar o çukur kazanları, hendek kazanları şu anda Cudi Dağlarında, Tendürek’te, Bestler Dereler’de kazdıkları çukurlara onları gömüyorlar.” ifadesini kullandı.

FETÖ’nün darbe girişimine katılanlara ilişkin Erdoğan, şunları söyledi:

“Şimdi hepsi mahkemelerde hesap veriyor. Yakalandıklarında itiraf ettikleri ne varsa şimdi hepsini inkar ediyorlar. İstedikleri kadar inkar etsinler, ortada 249 vatandaşımızın şehadeti, 2 bin 193 vatandaşımızın yaralanması var. Ortada işgal edilmek istenen bir ülke var. Ortada istiklali ve istikbali tehdit edilen bir millet var. O gece dökülen yüzlerce kanın sorumlusu kim? O gece silah arkadaşlarına kurşun sıkan kim? Vatandaşlarımızın üzerine tankla, topla saldıran, Meclisimizi, Cumhurbaşkanlığı Külliyesi’ni, Özel Harekat merkezini bombalayanlar kim? Hepsi de suçüstü yakalandı. Milletimiz müsterih olsun o katiller ve onları destekleyen kim varsa hak ettikleri cezayı alacaklar.”

‘Bunların birbirinden farkı yok’

Hollanda’nın skandal tavrına ilişkin de Cumhurbaşkanı Erdoğan, konuşmasını şöyle devam etti:

“Hollanda’nın yönetimi benim Dışişleri Bakanımın uçuş iznini iptal ediyor. Benim bayan bakanımı Hollanda’ya sokmuyor. Atlarını, itlerini benim oradaki vatandaşlarımın üzerine salıyor. Almanya’nın Şansölyesi de onun yanında yer aldığını söylüyor, yazıklar olsun size. Bunların birbirinden farkı yok, al birini vur öbürüne. Ne yaparsanız yapınız, bu milleti yolundan çeviremeyeceksiniz. 16 Nisan’da benim milletim Batı’nın bu yanlış tavırlarına karşı en güzel cevabı inşallah sandıklarda demokratik bir şekilde verecektir.” dedi.

Erdoğan, “Kendi konsolosluk binamıza giremedik. Uluslararası hukukta bunun yeri yok. Siz bakana kapı kapatamazsınız, uluslararası hukukta bunun yeri yok. Eğer böyle giderseniz bunun karşılığını Türkiye’den de bulacaksınız. Türkiye’de yapılan halk oylamasından size ne? Öyle değil. Onlar bu değişimin ne anlama geldiğini çok iyi biliyor. Bir asır önce ‘hasta adam’ diyerek güya taziyesine geldikleri Türklerin onları Çanakkale’de nasıl hüsrana uğrattığını unutmamışlar. Cumhurbaşkanlığı sisteminin siyasetten ekonomiye, diplomasiden yatırımlara kadar her alanda yeni Çanakkale zaferlerinin yolunu açacağını gayet iyi biliyorlar.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X