Erdoğan yenilenen İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni gezdi

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Fatih’te yeniden inşa edilen İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi’nde incelemelerde bulundu.

Erdoğan yenilenen İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi’ni gezdi

Erdoğan, cuma namazını kıldığı Marmara Üniversitesi İlahiyat Fakültesi Tatbikat Camisi’nden Fatih’e geçti. Yenilenen ve adı “İstanbul Recep Tayyip Erdoğan Anadolu İmam Hatip Lisesi” olarak değiştirilen okulu gezen Erdoğan, yetkililerden bilgi aldı.

Basına kapalı gerçekleşen okul ziyaretinde Erdoğan’a İstanbul Valisi Vasip Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş da eşlik etti.

Vatandaşlar okuldan ayrıldığı sırada Erdoğan’a sevgi gösterisinde bulundu. Erdoğan vatandaşlarla makam aracından bir süre sohbet etti.

Çok sayıda ismi ağırladı

İstanbul İmam Hatip Lisesi olarak 1951’de hizmete giren İstanbul Anadolu İmam Hatip Lisesi, bir süre önce ihtiyacı karşılamada yetersiz kaldığına karar verilerek, iki yılda yeniden inşa edildi.

İnşaat sırasında okul kompleksi içerisinde yer alan iki ahşap bina aslına uygun olarak yeniden yapıldı. Yeni hizmet binaları, modern sınıflarıyla okul, “İstanbul Recep Tayyip ErdoğanAnadolu İmam Hatip Lisesi” adıyla hizmet verecek.

Okulda, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Başbakan Yardımcısı Numan Kurtulmuş, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, eski TBMM Başkanı Mehmet Ali Şahin ve İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Kadir Topbaş’ın da aralarında bulunduğu çok sayıda isim öğrenim gördü.

İnşaatı tamamlanan ve 2017-2018 eğitim-öğretim döneminde açılması planlanan okulun yapımında yaklaşık 400 personel çalıştı. 13 bin 500 metrekarelik inşaat alanına sahip okulda, 24 derslik, 3 laboratuvar, kütüphane, 450 kişilik yemekhane, tam donanımlı mutfak, kantin, 376 kişilik konferans salonu bulunuyor.

Okulda, 400 kişilik büyük mescit, 500 metrekare iç avlu, revir, idari ofisler, rehberlik servisi, 4 bin metrekare peyzaj alanı mevcut. 100 kişilik yurt binasında kantin, yemekhane ve mescit de yer alıyor.

Okulun dış cephesi mekanik doğal taşlarla tasarlandı. Dış cephede Konya ve Denizli’den traverten, Antalya’dan limra taşları kullanıldı. İç cephede ise Bursa’dan bej rengi agora ve kahve gri tonu maron taşları tercih edildi. Aynı şekilde peyzaj işleri için Bergama granit ile bazalt taşları tercih edildi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X