‘Erdoğan’a hakaret’e bin 845 kovuşturma

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a hakarete yönelik kovuşturma izinlerinin sayısını açıklayan Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi kararını eleştirmesi üzerine patlak veren tartışmalara da değindi.

‘Erdoğan’a hakaret’e bin 845 kovuşturma

“Hakim ve savcı sayıları son 13 yılda yüzde 57 arttı. Adli ve idari yargı teşkilatında 14 bin 712 hakim ve savcı görev yapıyor. 2002 yılında 3 bin 581 olan adli yargı mahkeme sayısı bugün 6 bin 131 iken, 146 olan idari yargı mahkeme sayısı ise 206’ya yükseldi.”

Adalet Bakanı Bekir Bozdağ, TBMM Genel Kurulu’nda bakanlığının bütçe görüşmelerinde milletvekillerinin sorularını yanıtladı.

Bozdağ, yaptığı konuşmada, Cumhurbaşkanı’na hakarete yönelik olarak bakanlığınca kovuşturma izni verilen dosya sayısının bin 845 olduğunu söyledi.

“Sayın Cumhurbaşkanımıza dönük hakaretlere baktığımızda ben okuyamıyorum bile yüzüm kızarıyor” diyen Bozdağ şunları söyledi:

“Sinkaflı cümleler, kelimeler, bir düşünce açıklaması değil, tamamen küfür, hakaret. İsteyen milletvekillerimize onları verebilirim, arkadaşlarımızın yüzü kızarmadan okuyabileceğini zannetmiyorum. Küfür etme özgürlüğü kimsenin olmamalıdır.”

Bakan Bozdağ ayrıca, Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın Anayasa Mahkemesi kararını eleştirmesi üzerinden çok değerlendirmeler yapıldığını da ifade etti. 

Cumhurbaşkanı’nın da herkes gibi görüşlerini açıklama, eleştirilerini yapma hak ve yetkisine sahip bulunduğunu vurgulayan Bozdağ, eleştirinin demokratik bir hak olduğunu belirtti. Bozdağ, “(Mahkemeler, mahkeme kararları eleştirilemez) diye bir şey olmaz. Mahkemeleri ve kararları kutsamayın, onlar eleştirilebilir kararlardır. Sayın Cumhurbaşkanı da eleştiri hakkını kullanmıştır, bu da demokratik bir haktır” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X