Erdoğan’a hakaretten cezaevine girdi

Cumhurbaşkanı Erdoğan’a başbakanlığı döneminde hakaretle suçlanan nakliyeci cezaevinde.

Erdoğan’a hakaretten cezaevine girdi

Türkiye Gençlik Birliği’nin (TGB) ’17 Aralık Operasyonu’ için 26 Aralık 2013 tarihinde Fomara’daki basın açıklamasında dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hakaret içeren sloganlar attıkları öne sürülen 7 kişi hakkında Bursa 17. Asliye Ceza Mahkemesi’nde dava açıldı. 

7 kişinin tutuksuz yargılandığı dava geçtiğimiz aylarda karara bağlandı. Hakaret suçlamasını reddeden sanıklardan 6’sına günlüğü 20 liradan 354 gün adli para cezası verdi. Ardından cezalar ertelendi.

SUÇ KAYDI VAR DİYE

Binali Yıldız’a ise, daha önce ‘ruhsatsız silah bulundurmak ve yaralamak’ suçlarından kaydı olduğu için 11 ay 20 gün hapis verildi. Sanığın sabıka kaydına ve suç işleme konusundaki eğilimine göre, cezasının ertelendiğinde bir daha suç işlemesinden çekineceği hakkında mahkeme tarafından kanaat oluşmaması nedeniyle cezası ertelenmedi.

Bursa’da nakliye şirketinde çalışan ve verilen karara da itiraz etmeyen evli 3 çocuk babası Binali Yıldız (47), cezasını çekmek üzere önceki gün Bursa E Tipi Kapalı Cezaevi’ne giderek buradaki görevlilere teslim oldu. Arkadaşları tarafından alkışlarla cezaevine gönderilen Yıldız, pişman olmadığını dile getirdi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X