Erdoğan’a hakaretten hapis cezası

Çanakkale’deki bir mitingde attıkları sloganda, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan’a hareket ettikleri iddiasıyla yargılanan 1 sendika başkanı, 2 öğretmen ve 1 üniversite öğrencisine, 11’er ay 20’şer gün hapis cezası verildi. Mahkeme, hapis cezasını 7

Erdoğan’a hakaretten hapis cezası

Eğitim-Sen Çanakkale Şube Başkanı Prof. Dr. Telat Koç ile iki öğretmen ve bir üniversite öğrencisi hakkında, Milli Eğitim Yasası’nda yapılan değişikliklere tepki göstermek amacıyla Eğitim-Sen tarafından, geçen yıl 26 Nisan’da düzenlenen eylemde, dönemin Başbakanı Recep Tayyip Erdoğan aleyhinde slogan atıp hakaret ettikleri iddiasıyla ‘Devlet büyüklerine hakaret’ suçlamasıyla savcılık tarafından dava açıldı. Çanakkale 5’inci Asliye Ceza Mahkemesi’nde görülen dava sonuçlandı. Mahkeme, yargılanan dört sanığa 11’er ay 20’şer gün hapis cezası verdi. Hapis cezası 7’şer bin TL para cezasına çevrildi ve hükmün açıklanması 5 yıl süreyle geri bırakıldı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X