Erdoğan’dan Batman’da sert tepki: Nankörlük yapmayın

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Batman’daki toplu açılış töreninde konuştu.

Erdoğan’dan Batman’da sert tepki: Nankörlük yapmayın

Batman’daki toplu açılış töreni öncesi açıklamalarda bulunan Erdoğan, “Çözüm sürecini sadece belirli bir bölgeyle, kesimle sınırlandırmak her şeyden önce Kürt kardeşlerime haksızlıktır.Çözüm sürecini sadece Kürt sorunu parantezinde tutmak isteyenlerin dertleri başka. Kürt kardeşlerimin hakkını, hukukunu savunmanın, sorunlarını çözmenin peşinde değiller. Bu mesele üzerinden kendilerine inisiyatif alanı, istismar alanı oluşturmak istiyorlar. Çünkü tüm siyasi ikballerini buna borçlular. Geçmişte Kürt ifadesini yasaklayanlarla bugün aynı ifadeyi istismar edenlerin arasında, inanın bana göre hiçbir fark yok” ifadelerini kullandı.

 

Erdoğan sözlerine şöyle devam etti: 

 

“Diyorlar ki ‘Kürtlerin temsilcisi biziz’. Hadi canım. Ben, ‘Kürtlerin temsilcisiyiz’ diyenleri şu anda arka sokaklarda görüyorum. Pislikten geçilmiyor. Eğer temsilciysen buraları temizle. Öyle mi? Kürt vatandaşıma hizmetkar ol.”  

 

Muhalefet partilerinin seçim vaatlerini eleştiren Erdoğan, “Seçim taahütleri birbirinin aynı. Asgari ücreti açıkartırmaya çıkardılar” dedi.

 

Van’ın bir çok noktasına asılan ve siyasi polemik konusu olan ‘Kan akan çeşme’ bilboardlarına da değinen Erdoğan, “Bir musluk, musluktan ne akıyor? Kan akıyor. Şu hale bak. Siz bununla ne kastediyorsunuz? Kendilerini tanımlıyorlar. Çünkü onların olduğu yerde kan var. Bizim olduğumuz yerde o musluklardan kan değil, berrak su akar. Farkımız bu. Örgüte, örgüt güdümündeki partiye kalsa, Türkiye çoktan 1990’lı yılların karanlık günlerine geri dönmüştü” ifadelerini kullandı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X