Erdoğan’dan genç müzik dahisine piyano

Suriye’deki iç savaştan kaçıp ailesiyle Bursa’ya gelen ve ‘müzik dehası’ olduğu ortaya çıkan 17 yaşındaki Tambi Cimuk’a Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan tarafından piyano hediye edildi. Bir yılda katıldığı uluslararası 7 yarışmanın 5’inde birinci olan

Erdoğan’dan genç müzik dahisine piyano

Suriye’nin başkenti Şam’da yaşayan Tambi Cimuk, 3 yıl önce ülkesindeki savaştan kaçarak 4 kişilik ailesiyle Bursa’ya geldi. Kafkas gecelerinde akordeon çalan Tambi’nin müzik dehası olduğu, piyano eğitim almak için başvurduğu Bursa’daki Akademix Güzel Sanatlar Merkezi’nde ortaya çıktı. 1 yıllık eğitim ardından video görüntüsü gönderilerek Rusya’da katıldığı yarışmada birincilik elde eden Tambi’yi dinleyen New York Konservatuvarı Piyano Bölüm Başkanı Tamara Poddubnaya, onu ‘İnanılmaz bir yetenek’ olarak tanımladı. 

New York Konservatuvarı’na kabul edilmek amacıyla uluslararası yarışmalara hazırlanan Tambi’nin pasaport sorunu yaşaması üzerine geçtiğimiz 8 Aralık’ta Bakanlar Kurulu kararıyla kendisi Türk Vatandaşlığı’na alındı. Haberi Tambi’ye telefonla bildiren Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, bu yarışmadan dereceyle dönen genç yeteneği Beştepe’deki Cumhurbaşkanlığı Sarayı’na davet etti. Tambi, Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Filistin Devlet Başkanı Mahmut Abbas onuruna verdiği yemekte de konser verdi.

Geçen bir yıl içinde ABD, Rusya, Bulgaristan, İspanya, İsveç ve Almanya’daki yarışmalara katıldığını söyleyen Tambi, toplam 7 yarışmanın 5’inde birincilik, 1 ikincilik ve 1 de beşincilik aldığını belirterek, öğretmeni ve ailesinin desteğiyle kendisinin çok şey kazandığını söyledi. Tambi Cimuk, “Bu yarışmalarda müzisyenlerle tanıştım. Benim için gurur vericiydi. Umarım ilerde daha iyi ve zor yarışmalara katılarak birincilik elde edeceğim. Ülkemi tanıtmak için yarışmalara katılmak benim için önemli” diye konuştu. 

Tambi Cimuk, dün Bursa Ticaret ve Sanayi Odası’nca (BTSO), bu yıl 42’nci kez düzenlediği ‘Ekonomiye Değer Katanlar’ ödül töreninde de mini bir konser verdi. Konser öncesi Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Tambi’ye BTSO ve Bursa Valiliği tarafından alınan piyanoyu hediye etti. 

Cumhurbaşkanı Erdoğan, törende, “Tambi, maşallah bu yaşta başarılara imzalar atıyor. Şimdi kendisine bir piyano alındı. BTSO ve Valilik el ele vermişler belediyenin katkısı var mı?” diye sordu. Soruya yanıt veren BTSO Başkanı Burkay’ın “Katkısı var” sözleri üzerine Erdoğan, “ Hadi bu kıyağı da unutmayalım. Kendisine güzel bir piyano aldılar. Bende onların adına hediye ediyorum” dedi. 

Tambi Cimuk da, Cumhurbaşkanı Erdoğan, Vali ve BTSO Başkanına teşekkür etti. Törende Cumhurbaşkanı Erdoğan, BTSO Başkanı İbrahim Burkay ve BTSO Meclis Başkanı Remzi Topuk, daha bir yıl öncesine kadar Suriye’deki savaştan kaçan bir sığınmacı iken bugün uluslararası başarılara imza atan Tambi’yi ayakta alkışlamaları salonda bulunanları duygulandırdı. 

Tambi Cimuk’un 4-10 Ocak’ta Rusya’nın St Petersburg ve 20-27 Ocak tarihlerinde de Gürcistan’da yarışmalara katılacağı öğrenildi. 

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X