Erdoğan’dan iki mevkidaşına taziye

Cumhurbaşkanı Erdoğan, İstiklal Caddesi’ndeki canlı bomba saldırısıyla ilgili İsrail ve İranlı mevkidaşlarına taziye telgrafı gönderdi.

Erdoğan’dan iki mevkidaşına taziye

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, İstanbul’daki terör saldırısında hayatlarını kaybeden yabancılar için İsrail Cumhurbaşkanı Reuven Rivlin ve İran Cumhurbaşkanı Hasan Ruhani’ye bu akşam birer taziye telgrafı gönderdi.

 

Cumhurbaşkanlığı kaynaklarından edinilen bilgiye göre, Erdoğan, İsrailli ve İranlı mevkidaşlarına gönderdiği telgraflarda, saldırıda üç İsrail vatandaşının ve bir İran vatandaşının hayatlarını kaybetmelerinden dolayı taziyelerini iletirken, olayda yaralanan 10 İsrail vatandaşı ve 3 İran vatandaşı için de acil şifa dileğinde bulundu.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın gönderdiği telgraflarda, Türk halkı adına, mevkidaşlarının şahsında İsrail ve İran halklarına taziyelerini sunduğu kaydedildi.

 

“İNSANLIĞAKARŞI SUÇ”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, Rivlin’e gönderdiği taziye mesajında şu ifadeleri kullandı:

 

“Tüm insanlığı ve temel insani değerleri hedef alan ve insanlığa karşı suç teşkil eden terörizm karşısında, uluslararası toplumun dayanışma ve kararlılık içerisinde müşterek bir mücadele yürütmesi zarureti, dünkü menfur saldırıyla bir kez daha en açık şekilde görülmüştür. Halkımızın korkuyu hakim kılmayı amaçlayan terör örgütlerinin eylemleri karşısında sergilediği cesaret ve irade bizlere bu mücadelede kuvvet vermektedir. Ülkemizi ziyaret etmek, kültürümüzü yakından tanımak maksadıyla bulundukları İstanbul’da vuku bulan bu hain terör saldırısında hayatını kaybeden İsrail vatandaşlarının ailelerine ve İsrail halkına en derin taziye, yaralananlara acil şifa dileklerimi iletmek isterim.”

 

MUSEVİLERE DE TAZİYE

Cumhurbaşkanı Erdoğan, saldırıyla ilgili Türkiye Musevi Cemaati’nin temsilcilerine de taziyede bulundu.

Erdoğan, konuyla ilgili olarak Türkiye Hahambaşısı İsak Haleva ve Türkiye Musevi Cemaati Başkanı İshak İbrahimzadeh’i telefonla aradı.

Erdoğan, terör saldırısında hayatlarını kaybeden İsrailli Musevilerle ilgili olarak Haleva ve İbrahimzadeh’e taziyelerini iletti.

Haleva ve İbrahimzadeh’in, olay akabinde cenazelerin nakli ve yaralıların tedavisi hususunda gösterilen ilgiden dolayı Cumhurbaşkanı Erdoğan’a teşekkürlerini ilettikleri belirtildi.

İstanbul İstiklal Caddesi’nde cumartesi günü düzenlenen canlı bomba saldırısında 4 kişi hayatını kaybetmişti.

 

IŞİD ile bağlantılı bir terörist tarafından gerçekleştirilen saldırıda ölenlerin İsrail uyruklu Simha Simon Demri (60), Yonathan Suher (40), Avaham Godman (70) ve İran uyruklu Ali Rıza Khalman (31) olduğu açıklanmıştı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X