Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘erken seçim’ yanıtı

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, önemli açıklamalarda bulundu.

Erdoğan’dan Kılıçdaroğlu’na ‘erken seçim’ yanıtı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, AK Parti Konya Danışma Meclisi Toplantısında konuştu.

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “Türkiye, güvenlikten ekonomiye her alanda tarihinin en önemli imtihanlarından birini veriyor. Bu süreçte en büyük üzüntülerimizden biri, Türkiye’nin anamuhalefet gibi demokrasilerde çok önemli görevler üstlenen bir makamının adeta boş durumda olmasıdır. Türkiye’de anamuhalefet yok biliyor musunuz? Halbuki bir anamuhalefet olsa demokrasi mücadelemiz çok daha güçlü olacaktır.” dedi.

Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısına yanıt

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasına şöyle devam etti:

 

“Tutturdu şimdi ‘erken seçim’ diyor. Seçimin zamanı belli zaten. AK Parti iktidarlarında çıkmaz sokak olursa ki bu biliyorsunuz 7 Haziran’da olmuştur, koalisyon görüşmeleri vesaireler falan bir netice alınmayınca orada ne yaptık, eyvallah erken seçim. Ne oldu? Gittik erken seçime, rezil rüsva oldun. Yani bizim bunlardan korkmak diye bir derdimiz yok.”

 

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, “Şu anda IMF’ye Türkiye’nin borcu var mı? Yok. Neyi konuşuyorsun sen hala, hangi erken seçim? Bunlarla sen halkı aldatamazsın. Demokrasilerde zaman bellidir, vakit gelir çıkarsın, seçimi yaparsın. Sen şimdi ey Kılıçdaroğlu, çalış da 2019’un Mart’ına hazırlan.” dedi.

“Senden olsa olsa darbecilere şakşakçı olur”

 

Cumhurbaşkanı Erdoğan konuşmasını şöyle sürdürdü:

 

“Bu şahıs demokratlıktan bahsediyor. Senden demokrat olmaz, senden olsa olsa darbecilere şakşakçı olur, başka bir şey olmaz.”

 

Cumhurbaşkanı ve AK Parti Genel Başkanı Erdoğan, “(CHP Genel Başkanı Kılıçdaroğlu’nun erken seçim çağrısı) Bu zat şunu da söyledi. ‘Yüzde 40’ın altına düşersem çekileceğim’ dedi. Çekildi mi? Niye? Akşam başka, sabah başka. Şimdi biz desek ki ‘Haydi seçime gidelim’, inanın bana kaçacak delik arar.” dedi.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X