Erdoğan’dan kongre yorumu: Başbakan’ın kendi kararı

Başkent Ankara’da hareketli bir gün yaşandı. AK Parti MYK, Başbakan Ahmet Davutoğlu başkanlığında toplanırken, Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda da bir görüşme gerçekleşti.

Erdoğan’dan kongre yorumu: Başbakan’ın kendi kararı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan; Meclis Çevre, İnsan Hakları ve Dilekçe komisyonları başkanları ile çok sayıda milletvekilini Cumhurbaşkanlığı Sarayı’nda ağırladı. Organizasyonun zamanlaması ve Erdoğan’ın dünkü programında olmaması dikkat çekti.

 

Habertürk’ün haberine göre, vekillerle görüşmede AK Parti’nin 22 Mayıs’ta yapacağı Olağanüstü Kongre kararının gündeme geldiği öğrenildi. Erdoğan’ın kongre kararıyla ilgili ”Hayırlı olsun. Başbakan’ın kendi kararı” dediği öğrenildi.

 

Al Jazeera’nin toplantıya katılan isimlerden elde ettiği bilgilere göre de Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘Kongreye gidelim, ben de aday olmayayım’ önerisini Davutoğlu’nun yaptığını belirtti. 

 

Erdoğan’ın milletvekillerine, ‘Böyle olması daha iyi oldu. Uzaması sıkıntı yaratırdı. Nasıl olsa olacaktı’ dediği belirtildi. Erdoğan’ın AK Parti’nin kurumsal bir yapı olduğuna dikkat çektiğini söyleyen kaynaklar, ‘Cumhurbaşkanı, biz nasıl devrettiysek, Sayın Davutoğlu da bir başka arkadaşımıza devreder dedi’ diye konuştu.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X