Erdoğan’dan Müezzinoğlu’na Bursa sürprizi

Siyaset, yapılan planlamalara, uygulanan stratejilere, geleceğe dönük öngörülere ve atılan doğru adımlara rağmen sürprizlerle dolu bir yol.

Erdoğan’dan Müezzinoğlu’na Bursa sürprizi

Halen AK Parti Bursa Milletvekili olan, Sağlık ve Çalışma eski Bakanı Mehmet Müezzinoğlu da siyasetin önüne koyduğu sürprizleri yaşamış bir isim.

Olay Gazetesi Yazarı Mustafa Özdal geçtiğimiz günlerde deneyimli siyasetçi Müezzinoğlu’nu Olay TV’deki programına konut etti. Programda laf lafı açtı ve konu eski bakanın neden Bursa Milletvekili olduğuna geldi. Ve Müezzinoğlu Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın kendisine nasıl sürpriz yaptığını ilk kez bu programda anlattı.

Müezzinoğlu 3 yıl önce Cumhurbaşkanı Erdoğan’dan ne istedi?

Yıllarca İstanbul il başkanlığı yaptı.

Daha sonra parti yöneticiliği…

Sağlık Bakanlığı ve Çalışma Bakanlığı derken, AK Parti’nin neredeyse her kademesinde görev yaptı.

Geçen haftalarda da, ‘siyaseti bırakıyorum” diyerek, milletvekili adaylık başvurusu yapmadı.

Müezzinoğlu, insani ilişkileri nedeniyle kıdemli bir siyasetçiden öte babacan tavırlı bir abi sıfatıyla anılıyor partide.

Peki Müezzinoğlu, partisiyle sorun yaşamazken neden böylesine önemli bir karar aldı?

Bu soruyu OLAY TV’de konuğum olan Müezzinoğlu’na yönelttim.

Müezzinoğlu, neden aday  olmadığına yanıt verirken önemli bir bilgiyi de ilk kez paylaştı:

“Siyasete girdiğim günden bu yana, samimi, ilkeli ve dürüst olmaya çalıştım. 1992’de politikaya girdiğimde siyaseti ülkeye ve millete bir borç, bir sorumluluk olarak gördüm. Doğrusu makamlar da nefsimin vicdanında çok cazip gelmedi bana ama görev düşünce de kaçmadım.

Niyetim siyaseti 2015’te bırakmaktı. 14 Mart 2015’te Tıp Bayramı’nı Çanakkale’de Cumhurbaşkanı Erdoğan ile kutladıktan sonra Balıkesir’e beraber geçtik. Ben burada Sayın Cumhurbaşkanı’na, ‘Müsadeniz olursa siyaseti bırakmak istiyorum’ dedim. O da bana, ‘Olmaz,  bu dönem bir sürprize hazır ol’ dedi.

Ben sürprizin ne olduğunu sormadım o gün.

Yazının tamamı için tıklayın…

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X