Erdoğan’dan Rusya’ya çağrı

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan, El Arabiya kanalına verdiği röportajda gündeme ilişkin soruları yanıtladı.

Erdoğan’dan Rusya’ya çağrı

Uçak krizinin ardından Ankara-Moskova hattındaki gerilime yönelik bir soru üzerine Erdoğan, ‘Rusya ile olan bu ilişkilerimiz şu anda A’dan Z’ye tamamen kopmuş değil. Benim sürekli verdiğim mesaj şudur: Devletler arasında diplomasi hiçbir zaman koparılıp bir kenara konulmamalıdır. Burada aklıselim ile hareket edilmelidir’ dedi.

Türk Silahlı Kuvvetleri’nin Irak’taki Başika kampından çekilip çekilmeyeceğiyle ilgili bir soru üzerine de Cumhurbaşkanı Erdoğan, Irak Başbakanı Haydar el-İbadi’nin, Türkiye ziyareti sırasında kendilerinden yardım talebinde bulunduğu ve Türkiye’nin de gerekli yardımları yapabileceğini söylediklerini aktardı. Bu noktadan hareketle talep edilen uygun bir kamp yerinin verildiğini kaydeden Erdoğan, ‘Bu 2014 sonu itibarıyla başladı ve 2015 martında da Başika bize yer olarak gösterildi. Başika’da eğitimcilerimiz bizim, oraya yerleştiler ve burada eğitime başladılar. Irak’ın da yetkilileri burayı ziyaret ettiler. Bunların içerisinde Milli Savunma Bakanı da vardı ve bu ziyaretlerle de buradaki yapılan çalışmaları kendileri takdir ettiler, beğendiler’ diye konuştu.

BAŞİKA’DAYIZ, ÇÜNKÜ

Irak hükümetinin Başika kampıyla ilgili olarak BMGK’ya başvuruda bulunmasının Türkiye’nin IŞİD’le mücadele çabalarını nasıl etkileyeceği yönündeki bir soru üzerine, Cumhurbaşkanı Erdoğan Türkiye’nin orada bulunmasının en önemli sebebinin IŞİD’le mücadele olduğu vurguladı.

HABERİ PAYLAŞ
ilk yorumu sen yap

Bir cevap yazın

E-posta hesabınız yayımlanmayacak.

Veri politikasındaki amaçlarla sınırlı ve mevzuata uygun şekilde çerez konumlandırmaktayız. Detaylar için veri politikamızı inceleyebilirsiniz..
X